Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levert precisielandbouw rendement?

Tien akkerbouwers hebben in het voorjaar van 2016 onder leiding van akkerbouwspecialisten van Agrifirm Plant een studieclub precisielandbouw hebben opgericht. Ze willen onderzoeken wat precisielandbouw kan opleveren. Tijdens het groeiseizoen maakte de eBee vluchten over aardappelpercelen en aan het eind van het seizoen zijn er proefrooiingen uitgevoerd.



Data-analyse
Momenteel worden de data geanalyseerd. Er zijn grote verschillen in opbrengst binnen percelen. Maar zijn die met een Veris-bodemscan of de eBee die de gewasgroei in beeld brengt, te verklaren? En hoe kunnen we daar dan in de praktijk op inspelen? Volop vragen die we samen gaan proberen te beantwoorden. In de studiegroep is ook ervaring opgedaan met het maken en uitvoeren van taakkaarten. We hebben gekeken naar het variƫren van organische bemesting aan de basis en stikstofbijbemesting, passend bij de verschillen in stikstofnalevering en opbrengstpotentie. Ook is er ervaring opgedaan met de inzet van granulaat tegen aaltjes, toegesneden op de bodemparameters en raseigenschappen. De biomassa aan het eind van het groeiseizoen is gebruikt als input voor de dosering van Reglone.

Precisielandbouw is nog lang niet uitontwikkeld, komend jaar gaan we graag met u aan de slag om deze nieuwe technieken te verwaarden op uw bedrijf.

Bron: Agrifirm
Publicatiedatum: