Topcon introduceert AES-35 elektrisch stuurwiel-systeem, ontworpen voor open platform tractoren

Topcon voegt een nieuw product toe aan de lijn van high-torque elektrische stuuroplossingen: de AES-35. De AES-35 is ontworpen om een accurate stuurervaring te leveren op een wijde range aan voertuigen. Tevens voegt de AES-35 de voordelen toe van elektronica ten opzichte van hydraulisch sturen zoals flexibiliteit, prijs en snellere opbouw.

"Ontworpen voor non-steerready en andere speciale voertuigen is de AES-35 een zeer solide, waterproof systeem in staat om op tractoren met een cabine maar ook op cabine loze tractoren te worden gemonteerd" vertelt Nicola Finardi, hoofd bij Topcon Agriculture voor innovatie & product development. "In tegenstelling tot vele stuur assistentiesystemen in de markt biedt de Topcon AES-35 – naast de bestaande en beproefde AES-25 functies als nauwkeurigheid zonder stuursensor en achteruitrijden. Deze functies zijn wereldwijd leidend en kunnen andere universele of elektromechanische stuursystemen niet bieden"."Net als de AES-25 heeft de AES-35 een high-torque stappenmotor die zowel in de vooruit- als de achteruitrijdrichting kan opereren om automatisch sturen en die op alle niveaus van nauwkeurigheid gebruikt kan worden. De aansturing van het stuur wordt gerealiseerd door de Topcon AGI-4 ontvanger/stuurcontroller" aldus Finardi. "De AES-35 werkt zelfs op RTK waarmee op 2 cm gereden kan worden zonder stuursensor. Het stuursysteem kan tevens gebruikt worden in combinatie met stuursensoren die in sommige situaties - bijvoorbeeld bij lage snelheden - nodig zijn om de vereiste nauwkeurigheid te behalen."

De AES-35 kan worden geplaatst op een wijde range aan voertuigen als tractoren, combines, spuiten en andere voertuigen die in de landbouw ingezet worden. Hiermee wordt automatisch sturen bereikbaarder voor vele gebruikers die hun systeem flexibel in willen zetten.

Finardi: "Autosteering is een geweldige technologie die productiviteit en winstgevendheid verhoogt. De AES-25 bracht al een kwalitatief hoogwaardig product naar niet voorbereide machines. De AES-35 brengt ditzelfde, zij het in een nieuwe behuizing die compacter is en tevens volledig geschikt voor tractoren zonder cabine."

Voor meer informatie topcon-ag.nl/AES35


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven