Registratie en bewijs voor nieuwe contingentsperiode knoflook

Voor de nieuwe contingentsperiode voor het invoeren van knoflook moeten bedrijven zich opnieuw laten registreren als nieuwe of traditionele importeur. Binnen het tariefcontingent knoflook (Verordening (EG) nr. 341/2007) kan men verse knoflook uit derde landen invoeren tegen een ad valorem recht van 9,6%. Hiervoor heeft men een invoercertificaat (A-certificaat) nodig.

Registreren

Een A-certificaat aanvragen? Dan moet men zich bij RVO.nl registreren als nieuwe of traditionele importeur van verse knoflook. De EU schrijft voor dat deze registratie alleen mag worden ingediend in de lidstaat waar de onderneming is ingeschreven in het handelsregister en voor btw-doeleinden is geregistreerd.

Nieuwe contingentsperiode
In juni 2017 opent een nieuwe contingentsperiode. Van 1 tot en met 7 april, uiterlijk 13.00 uur kunt u een aanvraag indienen. In de derde week van maart 2017 plaatst het RVO een nieuwsbericht op de website met de opening van de inschrijving. Vooruitlopend op de inschrijving vraagt RVO om vóór 1 april 2017 de volgende documenten op te sturen:

Traditionele importeurs
  • Registratieformulier voor traditionele importeurs
  • Bewijs dat u in elk van de drie voorgaande verstreken invoercontingentsperioden invoercertificaten heeft ontvangen op basis van Verordening (EG) Nr. 341/2007 en deze certificaten ook heeft gebruikt.
  • Bewijs (inklaringsdocumenten) dat u in de laatste verstreken invoercontingentsperiode (vóór de indiening van uw aanvraag) op basis van Verordening (EU) Nr. 1308/2013 ten minste 50 ton groente en/of fruit in de EU heeft ingevoerd of ten minste 50 ton knoflook naar derde landen heeft uitgevoerd.
  • Recente btw-opgave
  • Uittreksel Kamer van Koophandel
Nieuwe importeurs
  • Registratieformulier voor nieuwe importeurs
  • Bewijs (inklaringsdocumenten) dat u in elk van de voorgaande twee kalenderjaren ten minste 50 ton groenten en/of fruit, op basis van Verordening (EU) Nr. 1308/2013 zoals omschreven in de lijst in de download, in de EU heeft ingevoerd of ten minste 50 ton knoflook naar derde landen heeft uitgevoerd.
  • Recente btw-opgave
  • Uittreksel Kamer van Koophandel
Voor meer informatie, zie hier het document Basisregeling invoer knoflook.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven