Spanje: knoflookexport Córdoba verdubbeld

De knoflookexport van Córdoba is tussen januari en november 2016 verdubbeld volgens het ministerie van Landbouw. De afzet van knoflook bracht 53 miljoen euro op, wat een stijging vertegenwoordigt van bijna 109%.

De Andalusische overheid merkte op dat in dezelfde periode de waarde van Córdoba's tuinbouwexport meer dan 122 miljoen euro was: 25% meer dan een jaar eerder. Meer dan 95.000 ton werd buiten Spanje verkocht (+5% ten opzichte van 2015). De Andalusische ranglijst wordt geleid door Almeria, de regio die 2,3 miljoen ton groenten en fruit naar andere landen exporteerde ter waarde van €2,1 miljard, praktisch de helft van het totaal van de regio.

Andere producten die opvielen in Córdoba, waren sinaasappelen met een export van 18 miljoen euro en een stijging van 13%; amandelen, die leden onder een daling van 32% en die 11 miljoen euro opbrachten en uien, wier afzet daalde met 7% tot 7 miljoen euro. 

De ontwikkeling van de knoflookbusiness in de belangrijkste bestemmingen verschilde. Duitsland blijft aan de leiding als importland ondanks de daling van 19% tussen januari en november. Voor Frankrijk gold een opmerkelijke stijging: de tuinbouwexport van Córdoba steeg met bijna 48%. Ook opmerkelijk waren de resultaten van Italië (met een stijging van 32%) en Portugal - deze tweede belangrijkste markt registreerde een groei van 10%.

Córdoba cultiveert ongeveer 1.700 hectare en produceert zo'n 18.600 ton knoflook. Dit maakt het de grootste producent van de regio, goed voor 41% van het totale volume. In totaal exporteren 95 bedrijven groenten en fruit uit Córdoba. Tussen januari en november exporteerden in Andalusië 1.155 bedrijven samen 3,7 miljoen ter waarde van 4,4 miljard euro.

Source: diariocordoba.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven