Vrijdag 17 maart

Open dag Maatschap Vegter - Baarveld te Kloosterburen

Op vrijdag 17 maart a.s. organiseert DLV Advies een open dag in de nieuwe bewaarplaats met sorteerruimte van Maatschap Vegter-Baarveld. Deze maatschap is helemaal op de toekomst voorbereid. De maatschap Vegter-Baarveld bestaat uit 5 maten. Zij telen op het bedrijf van 100 ha onder andere pootgoed. Op het bedrijf was tot op heden voor de opslag van hun pootgoed alleen een losgestorte bewaring en een kleine droogwand voor kisten in de Groninger schuur.

Pootgoedteelt
De laatste jaren is de pootgoedteelt steeds meer verschoven naar hoogwaardiger pootgoed. Op het bedrijf was daarom behoefte aan een nieuwe schuur voor het opslaan en sorteren van kisten met pootgoed. Vanwege de stammenteelt en de vele kleine partijen is als beluchting gekozen voor blazen door de pallet.

Nieuwe schuur
In de nieuwe schuur zijn vijf cellen voor elk 216 kisten pootgoed. Drie cellen zijn uitgevoerd met mechanische koeling. Deze koeling heeft het natuurlijke koudemiddel CO2. Hiermee is de maatschap helemaal op de toekomst voorbereid.
De ruimte sorteerruimte van bijna 1.000 m² en de luifel complementeren de gehele schuur. Onder de luifel kan men eenvoudig leeg fust droog wegzetten. Maar ook tijdens het rooien is dit een prima plek om de inschuurlijn droog te laten staan.

Locatie
Komt u ook een kijkje nemen in deze stal die goed past bij de huidige situatie in de akkerbouw? U bent van harte welkom bij Maatschap Vegter-Baarveld aan de Nijenklooster 4 te Kloosterburen van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Voor meer informatie:
DLV Advies
Harrie Versluis
06 22 93 00 47
h.versluis@dlvadvies.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven