Voorraad gele zaaiuien lager dan vorig seizoen

VTA heeft in de eerste week van februari voor het seizoen 2016-2017 de tweede voorraadinventarisatie voor uien laten uitvoeren onder haar leden. Deze inventarisatie gebeurt volgens een vastgesteld protocol. De opbrengstmeting wordt in deze vorm uitgevoerd sinds 2011. In april volgt nog een voorraadinventarisatie.

In de eerste inventarisatieronde was door de deelnemers al aangegeven dat de opbrengst in vergelijking met het vorige seizoen 2,9% lager was. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde was dit ongeveer 5% lager. Uit de voorraadinventarisatie blijkt, dat door de deelnemers ongeveer 49% van de uien is afgeleverd. Dit ligt ongeveer op hetzelfde niveau als vorig seizoen. Toen was 48% van de uien afgeleverd.

In absolute tonnen is er bij de VTA-leden 5,0% minder voorraad dan vorig seizoen. Dit is ongeveer 8% lager dan het 5-jarig gemiddelde. Van de voorraad is ongeveer 25% verkocht (75% is nog vrij). Vorige seizoen was 71,5% van de voorraad nog vrij. Op basis van absolute tonnen ligt de vrije voorraad 1% lager dan vorig jaar. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde is dit 12% lager.Naar verhouding ligt de voorraad vrij bij rode uien iets lager dan bij de gele zaaiuien. Bij de deelnemers met rode uien was 42% van de voorraad al verkocht, terwijl van de gele zaaiuien 23% van de voorraad is verkocht.

Bron: VTA

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven