Bodemprijzen beter dan weggooien

Uienteler biedt overschot gele uien aan op app

Een uienteler uit Woubrugge verkoopt sinds kort zijn uien op online platform Get Chefs. Normaliter bieden bieden horecaondernemers hun overtollige maaltijden hierop aan. Het gunstige uienjaar 2016 had een overproductie voor veel telers tot gevolg. De teler uit Woubrugge had een overschot van 70.000 kilo gele uien, die nog zo'n 2 maanden houdbaar zijn.

Om te voorkomen dat de uien na verloop van tijd moeten worden weggegooid, biedt hij zijn waren daarom via de app aan tegen bodemprijzen. Een zak van 5 kg kost 1 euro, 10 kg 2 euro en 20 kg 3,50 euro. De volledige opbrengsten gaan naar de teler.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl





Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven