Rusland wijst achtergestelde gebieden aan voor subsidie

Turkse handelaren hopen dat de het bezoek van president Erdogan aan Moskou op 9 en 10 maart positief zal uitpakken voor de handelsbetrekkingen. De exporteurs kampen nog altijd met de nasleep van de boycot. Hoewel de relatie verbeterd is en meer bedrijven weer naar Rusland kijken, houden de exporteurs wel rekening met verlies aan marktaandeel. Lokale concurrenten kunnen in het afgelopen jaar hun positie hebben ingenomen.

Russische douaniers hebben de smokkel van 2,5 ton Turkse tomaten verijdeld. Smokkelaars probeerden de tomaten via Armeniƫ het land in te krijgen. De tomaten werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De smokkelaars zijn in staat van beschuldiging gesteld.

Aan Russische zijde stemde de regering in januari in met een lijst van kansarme gebieden voor landbouw. De lijst telt 29 provincies in verschillende federale districten. Deze provincies zijn goed voor 17% van de plattelandsbevolking, 15,6% van de landbouwproductie en 13,3% van het gebruikt areaal. Met deze resolutie wil de regering de negatieve effecten van lidmaatschap van de WTO. Via deze maatregel kan Rusland twee artikelen in werking zetten om de landbouw in die provincies te stimuleren met subsidies.

Op de lijst staan de volgende provincies (verdeeld naar federaal district)
  • Central Federal District: Bryansk en Ivanovo Oblasts
  • North-West Federal District: Karelia Republic, Komi Republic, Arkhangelsk Oblast, en Nenetsk Autonomous District
  • Southern Federal District: Volgograd Oblast en Kalmykiya Republic
  • North Caucasus Federal District: Dagestan Republic, Ingushetiya Republic, Republic of Northern Osetiya, en Karachayevo - Cherkesiya Republic
  • Volga Valley Federal District: Perm Kray
  • Ural Federal District: Tyumen Oblast, Yamalo-Nenetsk Autonomous District en Khanty-Mansiysk Autonomous District
  • Siberia Federal District: Altay Republic, Buryatiya Republic, Tyva Republic, Kemerovo Oblast en Tomsk Oblast
  • Far East Federal District: Yakutia (Sakha) Republic, Kamchatka Kray, Primorsk Kray, Khabarovsk Kray, Magadan Oblast, Sakhalin Oblast, Jewish Autonomous District, en Chukotka Autonomous District


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven