Oekraïne: uienprijzen dalen 30%

De slechte uienmarkt bezorgt Oekraïense telers en handelaren van bewaaruien problemen. De laatste zes maanden zijn de uienprijzen met 30% gedaald, blijkt uit recente gegevens van Info-Shuvar.

"Aan het begin van de herfst bedroegen de uienprijzen in Zuid-Oekraïne €0,08-€0,09 per kilo. Geruchten dat uientelers hun productie voor de helft verloren zagen gaan, zorgde ervoor dat de vraag omhoog schoot. Telers hadden hun areaal echter vergroot waardoor de productie met 6% steeg ten opzichte van de drie voorgaande jaren," vertelt Tetiana Hetman, manager bij Info-Shuvar. 

Uit gegevens van de Oekraïense overheid blijkt dat het land in 2016 ruim 1 miljoen ton uien oogstte. Vanwege de grotere volumes hebben veel telers en handelaren hun uien opgeslagen in de hoop op betere prijzen in de tweede helft van de winter. Als gevolg van de temperatuurstijging is de kwaliteit van de uien verslechterd waardoor zij lagere prijzen opbrengen. De prijzen daalden naar €0,04-€0,05 per kilo en naar €0,06-€0,07 voor uien van betere kwaliteit.

"Een soortgelijke situatie deed zich ook in 2011-2012 voor toen de uienprijzen begin maart daalden naar €0,06-€0,09 per kilo. We kunnen gerust zeggen dat de prijzen dit seizoen een diepterecord hebben bereikt," aldus Tetiana.

Voor meer informatie:
Oksana Kozak
Shuvar 
Tel: +38 (093) 719-92-74

Email: o.z.kozak@gmail.com
www.facebook.com/info.shuvar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven