Van 1 t/m 7 april (13:00)

Opening inschrijving invoercontingent knoflook eerste deelperiode 2017

Van 1 tot en met 7 april 2017, uiterlijk om 13.00 uur kan men aanvragen indienen voor invoercertificaten voor het tariefcontingent knoflook (Verordening (EG) nr. 341/2007). Binnen dit tariefcontingent voeren importeurs verse knoflook uit derde landen in tegen een ad valorem recht van 9,6%. De inschrijving staat open voor traditionele importeurs en nieuwe importeurs.

Maximum hoeveelheid aanvragen
  • Traditionele importeurs: hun referentiehoeveelheid. Dit is het gemiddelde van de door door de importeur ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren voorafgaand aan de nieuwe contingentsperiode.
  • Nieuwe importeurs: maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong vastgestelde hoeveelheid.
Klik hier voor een tabel met hoeveelheden per contingentsnummer voor deze deelperiode.

Indienen registratie en bewijs
In verband met de opening van het nieuwe contingentsjaar 2017/2018 moet men zich registreren als traditionele of nieuwe importeur en het bewijs van invoer indienen. De registratie als traditionele of nieuwe importeur nog niet ingediend? Dat kan nog tot uiterlijk 1 april 2017. Hetzelfde geldt voor het indienen van bewijs van invoer en BTW. Informatie hierover is hier te vinden.

Zekerheid stellen
De zekerheid voor een invoercertificaat bedraagt 60 euro per ton. Zowel het model voor het stellen van een bankgarantie als het rekeningnummer voor een contante storting is te vinden op de formulierenpagina.

Aanvragen
Een aanvraag kan ingediend worden met een aanvraagformulier invoercertificaat. Dit formulier is te downloaden op de pagina Knoflook invoeren op mijn.rvo.nl. Vergeet niet om in vak 4 uw EORI-nummer te vermelden.

Geldigheid invoercertificaat
De invoercertificaten zijn 3 maanden geldig: vanaf 1 juni 2017 tot en met 31 augustus 2017.

Sancties bij verstrekken onjuiste gegevens
Door het verstrekken van onjuiste gegevens of bewijsmateriaal kan een importeur voor meerdere contingentsjaren worden uitgesloten van deelname. Meer informatie vindt u op de pagina Sancties.

Bekijk voor meer informatie de pagina's Regeling knoflook en Basisregeling invoer knoflook.

Bron: RVO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.