Nieuwe bodemherbicide uien met lage wateroplosbaarheid

AZ500 is in Nederland een nieuwe bodemherbicide. Het middel heeft een lage wateroplosbaarheid. Hierdoor spoelt het middel niet zo snel in en is het veilig voor jonge planten. AZ500 is sterk tegen de onkruiden: akkerviooltje, ereprijs, dovenetel, kamille, muur, kruiskruid, herik, kleine veldkers, herderstasje, melganzevoet en uitstaande melde. De zwakheden van AZ500 zijn: kleefkruid, ooievaarsbek, zuring, grassen en meerjarige onkruiden.

In plantuien mag het middel eenmaal worden toegepast met een dosering van 0,20 liter per hectare. Het middel kan het beste direct na het planten tot 14 dagen na het planten op vochtige grond worden toegepast. In zaaiuien kan men AZ500 het beste spuiten in het kramstadium op vochtige grond. Het middel mag hier ook maar eenmaal per jaar gebruikt worden met een dosering van 0,20 liter per hectare.

Uien zaaien met Powerstart Food
De ruimte om gewassen optimaal te bemesten binnen het huidige bemestingsbeleid is beperkt. Zowel de opbrengst als de kwaliteit van het gewas komen langzamerhand in de gevarenzone terecht. Mineralen uit zowel kunst- als dierlijke mest dienen zo effici├źnt mogelijk te worden ingezet. Bij de toepassing van Powerstart Food wordt een besparing op fosfaat gerealiseerd van 60 tot 80 procent ten opzichte van volvelds strooien. Powerstart wordt tijdens het zaaien direct bij het zaad gebracht. Door de toepassing op het zaad is het mogelijk om een lage dosering per hectare te gebruiken en is een lage fosfaatgift mogelijk. Dit levert meer plaatsingsruimte op voor organische mest, wat uitstekend past binnen de mestwetgeving. Powerstart zet in op een uniforme opkomst, sterker wortelstelsel en een hogere opbrengst.Voor meer informatie:
Van Iperen B.V.
Smidsweg 24
3273 LK Westmaas
T: +31 (0)186-578888
F: +31 (0)186-573452
info@iperen.com
www.iperen.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.