Novifarm Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2017

Novifarm, het samenwerkingsverband tussen vijf Zuid-Hollandse akkerbouwfamilies, is donderdag 30 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2017. Uit handen van demissionair staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken, ontvingen de winnaars in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro."De vijf genomineerden van dit jaar zijn allemaal financieel sterke familiebedrijven met enorme passie, ondernemerschap en vakmanschap", aldus juryvoorzitter Marc Calon, algemeen voorzitter LTO Nederland. "Het was dit jaar een spannende verkiezing, met uiteindelijk een fantastische en terechte winnaar."
 
Juryrapport
Het juryrapport looft het concept achter Novifarm en de toekomstgerichte visie binnen het samenwerkingsverband.

"De organisatie is geniaal, en vormt een voorbeeld in de sector. De families delen hun portemonnee. Opzet kent een scheiding tussen emotie en ratio. Deze scheiding ligt bij inbreng van grond en gebouwen. De vennootschap biedt de mogelijkheid voor andere ondernemers om aan te haken. Ondanks de schaalgrootte met 750 hectare is de dagelijkse organisatie vlak."
 
Novifarm zet in op techniek. Het bedrijf is een voorloper op gebied van precisielandbouw. De ondernemers weten tot op de vierkante meter, tot op het uur nauwkeurig hoe het bedrijf in elkaar steekt. De efficiëntie in arbeid en kapitaal is enorm. De opbrengsten zijn top.
 
Novifarm organiseert de keten vóór en achter het bedrijf. De focus is gericht op de markt, getuige de verkoop van aardappelen in Bram's frites-concept. De vennootschap draait financieel uitstekend. Solvabiliteit en rentabiliteit op eigen vermogen zijn hoog.
 
De ondernemers hebben hun focus op het bedrijf, maar zijn zeker ook maatschappelijk actief. Novifarm zit in de eredivisie van de agrarische sector. De vennootschap is een voorbeeldbedrijf voor de agrarische sector."
 
Voor meer informatie: www.agrarischondernemer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven