Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel drukte op het uienland

Na de regen van de afgelopen periode waarbij het geduld even op de proef werd gesteld, kon er vorig weekend op sommige percelen voorzichtig worden gestart met het planten van de plantuien en het zaaien van de uien.



Sinds maandag 27 maart jl. zijn er veel activiteiten te zien op het land. De laatste plantuien gaan de grond in en de loonwerkers en uientelers zijn ook druk bezig met het zaaien van de uien. Woensdag en zaterdag jl. leek het erop dat de weersomstandigheden op sommige plaatsen roet in het eten zou gooien, maar dat viel uiteindelijk mee. Ook de komende dagen zijn de weersvoorspellingen goed en kan er een prima start worden gemaakt richting teelt en oogst voor 2017. Naar schatting is op dit moment in het zuiden ca 70% gezaaid en in het noorden ca 65%.



Ook de vroeg geplante percelen met plantuien zoals de rassen Forum, Jagro en Jetset hebben profijt van het mooie voorjaarsweer zodat de groei hiervan goed doorzet.

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: