SmartFarm introduceert SoilMate

Beregenen of niet?

Tholen – Bodemvochtigheid is een belangrijke factor tijdens de teelt en van grote invloed op de kwaliteit van gewassen. Beregening is echter een kostbare en arbeidsintensieve zaak. Voor telers is daarbij nogal wat winst te behalen, zegt Corné Braber van SmartFarm. Zij brachten onlangs de SoilMate op de markt, een meetstation dat elk uur informatie over de bodemcondities naar de smartphone van de teler stuurt. 


De Soilmate stuurt elk uur informatie over de bodemvochtigheid naar de teler


Besparen
Via de kaarten van Eurofins is gemakkelijk te achterhalen hoeveel vocht een bodem nodig heeft, legt Corné uit. In combinatie met de SoilMate is het vervolgens mogelijk om de duur van de beregening afstemmen op de behoefte van de bodem. Daarmee kun je kosten besparen, legt hij uit. Corné: "Voor een optimaal resultaat adviseren we 2 tot 3 SoilMates op een perceel. De SoilMates zijn snel terug te verdienen. Een 3-pack kost 429 euro en een abonnement op de bijbehorende app 21 euro per maand."

Precies
Precisielandbouw met behulp van sensoren en apps klinkt misschien ingewikkeld en bewerkelijk maar SmartFarm maakt het telers juist eenvoudig. "De SoilMate is onderhoudsvrij en werkt op een batterij die minimaal 10 jaar meegaat. De sensor is eenvoudig te installeren. Hij gaat gemakkelijk de grond in wat de metingen betrouwbaar maakt, de bodemverstoring is bij plaatsing minimaal wat een zo natuurlijk mogelijke meting mogelijk maakt", vertelt Corné. "Gegevens worden volautomatisch verstuurd en kunnen via een smartphone applicatie worden geraadpleegd. We merken dat telers enthousiast zijn over het gebruik."
Voor meer informatie:

SmartFarm
Corné Braber
Stadhuisplein 345a
5038 TH Tilburg
T: +31 (0)6 1922 6535

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven