Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SoilCares en HLB introduceren twee nieuwe precisielandbouwdiensten voor bodemanalyse en monitoring

Volledige bodemanalyse binnen twee uur zonder chemicaliën

SoilCares, ontwikkelaar van innovatieve precisielandbouw-technologie en HLB, landbouwkundig advies en onderzoeksinstituut introduceren twee nieuwe precisielandbouwdiensten voor de bodem. De samenwerking maakt het mogelijk om binnen twee uur, zonder chemicaliën en extractievloeistoffen een bemestingsanalyse te maken.



Infrarood en röntgen
De sensor technologie die SoilCares heeft ontwikkeld, maakt gebruik van een wereldwijde kalibratiedatabase. Hierin staat het elektromagnetisch spectrum van bodemmonsters uit een groot deel van de wereld opgeslagen samen met de chemische kenmerken. De apparatuur van SoilCares bevat sensor technologie op basis van infrarood (NIR/MIR) en röntgen (XRF) en zet de meting van een sensor aan de hand van de kalibratiedatabase om naar de chemische kenmerken van de bodem. Zo wordt het mogelijk binnen twee uur een volledige bemestingsanalyse te maken zonder het gebruik van chemicaliën en extractievloeistoffen.
HLB gaat deze sensortechnologie inzetten voor onderzoek, diagnose & advies voor het verbeteren van de bodem van telers. Telers kunnen bij hen een LiaB-service en een Scanner-service afnemen.



Lab-in-a-box-service
De LiaB-service bestaat uit een dienst waarbij verschillende servicepakketten worden aangeboden, variërend van het opsturen van eigen gestoken bodemmonsters en een meting van alleen de nutriënten die in de bodem aanwezig zijn, tot een bemonsterings-service inclusief een bemestingsadvies op maat. Alle bodemmonsters worden geanalyseerd in het Lab-in-a-Box (LiaB), het sensor-laboratorium van SoilCares. HLB koppelt aan de analyses van het LiaB een praktisch toepasbaar en compleet advies. Hoe uitgebreid het advies is, hangt af van het gekozen servicepakket.



Scanner-service
Naast het LiaB laboratorium heeft SoilCares op basis van deze sensor technologie ook een handige draagbare bodemscanner ontwikkeld. De Scanner service maakt het mogelijk gedurende het groeiseizoen van de gewassen de bodemvruchtbaarheid monitoren. Een app op een smartphone geeft binnen 10 minuten de bodemstatus aan. Deze bodemscanner werkt samen met een smartphone met bijbehorende apps, die continue worden vernieuwd en uitgebreid.

Henri Hekman, CEO en oprichter van SoilCares: "Wij hebben in HLB een perfecte partner voor de Nederlandse markt gevonden. HLB heeft op de Nederlandse markt een uitgebreid netwerk en bewezen marktexpertise. Dankzij hun jarenlange ervaring genieten ze het vertrouwen van de hele Nederlandse akkerbouw. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij met onze technologie heel veel boeren en telers in Nederland gaan ondersteunen met het duurzaam verhogen van hun opbrengsten."
Janny Peltjes, algemeen directeur van HLB: "SoilCares heeft met zijn innovatieve precisielandbouw-technologie een snelle en betaalbare, transparante methode ontwikkeld voor het verkrijgen van betere bodeminformatie. Zeker als je dit vergelijkt met bestaande methodes. Wij voegen deze technologie graag toe aan onze dienstverlening. We hopen dat we dat we in combinatie met onze bodemexpertise boeren en telers nog beter kunnen ondersteunen bij het succesvol verbeteren van hun bodem."



Meer informatie:

HLB
Marleen van de Griend
T: 0593-582 828
M.vdGriend@hlbbv.nl
www.hlbbv.nl


SoilCares

Angelique van Helvoort*
T: 06 27 46 32 65
Angelique.vanhelvoort@dutchsprouts.com
www.soilcares.com




 
Publicatiedatum: