Sjoerd Postuma

"Weken voor en na Pinksteren de drukste van het jaar"

Tholen - De weken voor en na Pinksteren typeert Sjoerd Postuma van de gelijknamige groothandel uit IJsselmuiden als de drukste van het jaar. "Er is veel aanbod en de consument is ons product goedgezind, dus de binnenlandse consumptie is op zijn hoogst. Dat betekent volop omzetkansen voor de detailhandel", concludeert Sjoerd Postuma. "De zomer is dan nu toch echt losgebarsten, voorzichtig werd er gesproken over misschien wel de eerste hittegolf van het jaar. Dat gaan we waarschijnlijk niet halen, maar warm wordt het van het weekend zeker wel. Dat heeft consequenties voor het eetgedrag van de consument. De kookgroenten slaan ze wat vaker over en daarvoor in de plaats kiezen ze voor rauwkost en lekkere salades."

"Verder loopt het zacht- en zomerfruit erg goed. De aardbeienprijzen herstelden deze week behoorlijk en dat was eigenlijk jammer. De komende weken zijn aardbeien het visitekaartje van iedere groenteman of vrouw, dus ons advies is om ze volop buiten te laten zien. Maak actie met een op het eerste oog scherpe prijs. Probeer in plaats van een doos voor drie euro er eens twee te verkopen voor vijf euro. Misschien wat minder procenten, maar je kunt er wel meer centen brutowinst aan overhouden en dat is uiteindelijk waar het om gaat. De consument zal dit vaak waarderen, want je maakt tamtam en je bent dus ook prijstechnisch interessant."

"Ook de verkoop van het steenfruit loopt goed. De nectarines waren dan iets beperkter, maar perziken en abrikozen zijn er volop. Ook de kersen komen goed los. Wij hebben ook de eerste Pella-kersen uit Griekenland binnen, altijd een mooi product, dat zeker met deze dagen onmisbaar is in het assortiment. Uiteraard mag ook de watermeloen niet ontbreken in uw winkel, deze doen het altijd goed bij de barbecue. Het mooie is dat detaillisten zich met producten als aardbeien, kersen en asperges echt kunnen onderscheiden. Daarvan passen er geen dertien in een dozijn en kun je echt het kwaliteitsverschil maken!"

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Spoorstraat 47
8271 RG IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
orders@postuma.nl
www.postuma.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.