5 juli in Oude-Tonge: Proef de dag

Van Iperen toont innovaties in de akkerbouw

Op 5 juli organiseert Van Iperen voor de tweede keer Proef de dag in Oude-Tonge. Tijdens dit evenement voor de akkerbouw toont de groeispecialist de laatste ontwikkelingen in gewasbescherming, precisielandbouw, rassenkeuze en bemesting. Het evenement trok in 2016 ruim 500 bezoekers.

Van Iperen vindt het belangrijk kennis uit verschillende onderzoeken en proeven te delen met de sector. Daarnaast wil het bedrijf akkerbouwers de kans bieden elkaar te ontmoeten en van gedachte te wisselen over de teelt en alles wat daarbij komt kijken.

Programma
Tijdens Proef de dag krijgen aanwezigen rondleidingen over het proefveld. Specialisten van Van Iperen lichten de verschillende proeven en demo's toe. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de teelt van aardappelen, uien, wintertarwe, groenbemesters, precisielandbouw en kennis en ontwikkeling. Hoe maak je gewassen weerbaarder tegen ziekten? Wat is de rol van groene chemie? Hoe realiseer je meer rendement met precisielandbouw? Onder andere op deze vragen krijgen bezoekers van Proef de dag antwoord. Proef de dag start om 13.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Vanzelfsprekend is er uitgebreide catering aanwezig.

Gastspreker
Ernst van den Ende van de Plant Sciences Group van de Wageningen University & Research geeft een interessante lezing tijdens Proef de dag. Hij deelt zijn visie op voedselproductie en voedselzekerheid. Wat zijn de uitdagingen voor 2030?

Informatiemarkt

Op Proef de dag is een informatiemarkt waar bijna 30 standhouders hun kennis en noviteiten delen. Producenten van gewasbeschermingsmiddelen, zaden en meststoffen, financiële instellingen en gespecialiseerde mechanisatiebedrijven informeren bezoekers over hun producten en diensten.

Spuitlicentieverlenging
Het is mogelijk dat akkerbouwers tijdens Proef de dag hun spuitlicentie verlengen in de categorie Teelt. Dat kan door deel te nemen aan de rondleidingen over het proefveld om 14.00 uur of 19.00 uur.
Website

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.