Carla Evers versterkt LTO Noord regio Oost als bestuurslid

Pluimveehouder en akkerbouwer Carla Evers uit Hezingen is benoemd als bestuurslid van LTO Noord regio Oost. Daarmee is het regiobestuur Oost nu compleet. De 53-jarige Evers heeft samen met haar echtgenoot Erwin een gemengd bedrijf met 16.000 vleeskuikens, 30 hectare akkerbouw en 1 recreatiewoning. Ze komt uit een echte ondernemersfamilie en heeft eerder gewerkt in de hotelbranche en als makelaar.Onderneming draait
"Je wilt dat jouw onderneming draait, dat drijft mij", motiveert Evers haar besluit om als regiobestuurder aan de slag te gaan. "Mensen zeggen wel dat je als ondernemer nu eenmaal met regels te maken hebt. Als ik het vergelijk met de makelaardij dan zijn er voor de agrarische sector wel heel veel regels, en ze zijn ingewikkeld. Dit ben ik in de makelaardij nooit zo tegen gekomen. Wij agrariƫrs krijgen van buitenaf wel heel veel beperkingen opgelegd."

Ambassadeur
De agrarische sector is relatief nieuw voor haar. Evers is in 2008 verhuisd van de Achterhoek naar Twente en is toen gaan meewerken op het bedrijf. Inmiddels profileert ze zich graag als ambassadeur van de agrarische sector. 'Ik ben ook vanaf het begin met mijn man meegegaan naar vergaderingen en bijeenkomsten. Om mij te kunnen verdiepen in de materie en om te weten wat er leeft', vertelt zij.

Onderhandelaar
Bij haar voormalige werk als makelaar kwamen haar commerciƫle vaardigheden en een goed gevoel voor menselijke verhoudingen erg goed van pas. "Als makelaar ben je onderhandelaar en belangenbehartiger en is het erg belangrijk om te zien en gezien te worden", zegt zij. Welke thema's zij gaat oppakken, wordt nog besproken binnen het regiobestuur. Als oud-makelaar en als ondernemer in een Natura-2000 gebied heeft zij affiniteit met het thema Landelijk gebied en daarnaast met de verbinding boer-burger.
 
Ze ziet LTO Noord als een goede en stevige organisatie. "Het is super belangrijk dat er voor de sector een organisatie is die boeren en tuinders steunt, de krachten bundelt. Daarbij vind ik het belangrijk dat we niet te bang zijn en meer onze trots op de sector uitdragen", aldus Evers.

De afdelingsvoorzitters van LTO Noord regio Oost en het Algemeen Bestuur van LTO Noord hebben unaniem ingestemd met de benoeming van Evers.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven