Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste nieuwe uien River Onions gearriveerd op Engelse groothandelsmarkten

"Altijd klanten die met nieuwe uienoogst willen starten"

Tholen - Bij River Onions uit Brakel is het nieuwe uienseizoen weer van start gegaan. "Vrijdag 30 juni hebben we de eerste nieuwe plantuien geladen en maandagochtend zijn ze bij onze klanten op de Engelse groothandelsmarkten gelost", vertelt Arie van Baalen van River Onions. "Hiermee kunnen we spreken van een vroege start van het seizoen. Ondanks de aanwezigheid van oude oogst zijn er altijd klanten die met de nieuwe oogst willen starten."



Daarbij is de Engelse markt door de jaren heen een goede afzetmarkt voor River Onions. "Wij hebben eigenlijk op elke groothandelsmarkt in Engeland een agent actief. Het voordeel van de Britse markt is dat ze jaarrond klant zijn. Ze kunnen weleens wat meer of minder vragen, maar het is 52 weken per jaar een afzetmarkt", vertelt Arie. River Onions probeert zich juist op het gebied van specialiteiten, zoals rode uien, knoflook en sjalotten te onderscheiden.



Hij ziet het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet. "Door het droge en koude voorjaar zal de opbrengst van de eerste plantuien wat lager uitvallen, maar over all verwacht ik een normale opbrengst bij de plantuien. Over de hoofdoogst van de zaaiuien valt nu nog niet zoveel te zeggen, maar deze staat er nu goed voor. De regen van afgelopen week was erg welkom. Bij de start van het nieuwe uienseizoen blijft een goede balans tussen vraag en aanbod cruciaal."

Voor meer informatie:
Arie van Baalen
River Onions
Verdrietweg 1
5306 HB Brakel
Mob: 06-53469881
arie@river-onions.nl
www.river-onions.nl