Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan-Pieter Grootendorst, Symach:

"Met toetreding tot OTA bieden we klanten in uienverwerking nog meer zekerheid"

Tholen - Tijdens de Fruit Logistica maakte Symach de toetreding tot de Onion Tech Alliance (OTA) bekend. Volgens Jan-Pieter Grootendorst, verantwoordelijk voor marktontwikkeling, een logische stap. "Zo werkten we al regelmatig samen met het toenmalige ERC en Qreenno (nu Eqraft). Dit zijn gelijkgestemde bedrijven, die bekendstaan om hun goede service en bedrijfsvoering. Door de aansluiting bij OTA is die samenwerking alleen maar geïntensiveerd. Bij OTA zijn stuk voor stuk gerenommeerde bedrijven aangesloten die toegevoegde waarde bieden, innovatief zijn en een gezamenlijke oplossing voor uienverwerking aanbieden. Daar willen wij met onze palletiseeroplossingen graag bij aansluiten."Die samenwerking is volgens Jan-Pieter dan ook een must. "Je kunt verwerking en verpakking niet meer zien als een aaneenschakeling van losse componenten. De verschillende machines in de productieketen communiceren tot op de dag van vandaag nauwelijks met elkaar, maar door steeds verdergaande onderlinge afhankelijkheid is een integrale benadering noodzakelijk. Door de krachtenbundeling van Onion Tech Alliance wordt een project vanuit een breder perspectief benaderd waardoor de efficiency aanzienlijk toeneemt. OTA biedt nu één gesprekspartner en een oplossing voor het hele proces."Dat betekent overigens niet dat de klant verplicht is om zaken te doen met alle OTA-leden. "Je kunt niemand dwingen, het is aan ons om de klant uit te leggen dat deze alliantie zoveel voordelen biedt dat hij het als de beste oplossing ziet. Het afstemmen van allerlei oplossingen kan nog weleens voeten in de aarde hebben en bij OTA kunnen klanten verzekerd zijn dat die aansluiting goed verloopt. Kostentechnisch zijn er niet zoveel veranderingen. De voordelen voor de klanten zitten hem vooral In de synergie, het ontzorgen en de zekerheid, of misschien juist wel het vermijden van de onzekerheid", vertelt Jan-Pieter.Hoewel de optische sorteertechnologie binnen OTA veel aandacht heeft, en Symach er van overtuigd is dat dit de toekomst is, is de wijze van sortering voor de palletiseeroplossing van Symach niet eens zo belangrijk. "Wanneer de producten verpakt zijn, kunnen wij ze verwerken. Voor ons heeft de manier waarop de uien worden verpakt meer impact. Wij bieden oplossingen van kleine tot grote verpakkingen en van zakken tot kratten en dozen. Daarbij zie je in de professionaliseringsslag die bedrijven maken steeds meer koppelingen met ERP-systemen. Ons voordeel is dat we hiermee in de industriële sector al veel ervaring hebben opgedaan."

"We hebben dit jaar met OTA al mooie projecten opgepakt in de wereldwijde uiensector, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Benelux. Afgelopen maand hebben we in Terneuzen hard gewerkt aan een complete end-of-line-oplossing met meerdere palletiseerders voor het verwerken van uien in de Verenigde Staten. Naast meerdere palletizers bestaat de oplossing uit pallettransport met rollenbanen en draaitafels, zaktransport voor de aanvoer van meerdere verpakkingslijnen en draaiarmwikkelaars. We kijken al uit naar het moment dat we de lijn volledig hebben geïnstalleerd en de klant productie gaat draaien met de volledige OTA oplossing", besluit Jan-Pieter.

Voor meer informatie:
Jan-Pieter Grootendorst
Symach
t. +31 (0)115 685 625
m. +31 (0)6 2146 1394
[email protected]
www.symach.nl
www.oniontechalliance.com/