Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met beurs, mechanisatie en proeven

Open dag akkerbouw Proeftuin Zwaagdijk en Loonbedrijf Verbruggen

De laatste twee jaar is Proeftuin Zwaagdijk aan de slag gegaan op haar nieuwe
akkerbouwlocatie in de Wieringermeer, gelegen bij Loonbedrijf Verbruggen aan de
Medemblikkerweg. Met de bouw van een nieuw pand bij Loonbedrijf Verbruggen, is het besluit genomen om gezamenlijk een grote open dag voor de akkerbouw te organiseren. Proeftuin Zwaagdijk laat haar proeven zien en Loonbedrijf Verbruggen viert de opening van haar nieuwe pand. Tevens wordt er een beursgedeelte opgezet voor fabrikanten, handelsbedrijven en mechanisatie. Deze open dag akkerbouw zal plaats vinden op donderdag 13 juli.De open dag zal in tegenstelling tot voorgaande jaren al in de middag starten. Vanaf 15:00 uur zijn telers, mechanisatie en handel welkom bij de officiƫle opening, waarbij Johan Kos (directeur Proeftuin Zwaagdijk) en Pim Sturm (directeur Loonbedrijf Verbruggen) de opening verrichten. Vervolgens zal het beursgedeelte starten, waar diverse bedrijven hun producten en diensten vertonen. Tevens kunt u de proefvelden bezichtigen en de nieuwste ontwikkelingen binnen mechanisatie bekijken, welke staan opgesteld in het veld en rondom de schuur.

Proefvelden
Op het proefveld liggen vijftien proeven in diverse gewassen die allemaal kunnen worden bezichtigd. De proeven zijn gericht op de vergroening van middelen in de akkerbouw. De aardappelen zijn goed vertegenwoordigd met onder andere proeven in Rhizoctoniabestrijding, onkruidbestrijding, Talent en loofdoding. Ook ligt er een proef in bemesting, opgenomen met camera in timelapse. In suikerbiet en uien zijn nieuwe rassen te bezichtigen. Daarnaast zijn er nog diverse andere proeven te bezichtigen.

Avondprogramma met spuitlicentieverlenging
's Avonds wordt er een programma gericht op telers georganiseerd welke meetelt voor de spuitlicentie, waarbij twee lezingen plaats zullen vinden. De eerste lezing wordt verzorgd door Erno Bouma van Agrometeorologisch adviesbureau Bouma. Hij zal het hebben over ontwikkelingen in precisielandbouw. "Na de innovatie van de weersgerelateerde adviessystemen als PlantPlus, Prophy, CerDis en de adviessystemen tegen peen- en uienziekten en Gewis, leken de ontwikkelingen even stil te staan. Echter met de ontwikkelingen van allerlei nieuwe technieken waar de meteorologische omstandigheden op een veel simpeler en goedkopere wijze gemeten kunnen worden, lijkt de opkomst van de BOS'en een tweede leven te zijn begonnen. Smart farming meets sustainable farming; precisielandbouw ontmoet de duurzame landbouw."

De tweede lezing zal verzorgd worden door Robert Sleutel van SBG. Hij zal een toelichting geven op Raven SideKick Pro middeleninjectie en Hawkeye dopaansturing. SideKick Pro kan middelen in de spuitleiding (voor de sectiekranen) injecteren en mixen, hiermee kan men additief middelen toevoegen. Hawkeye is complexer, dit pulserende spuitsysteem zorgt ervoor dat je niet alleen de dosering fixeert, maar ook de druk in een bepaalde range in kunt stellen. Naarmate je sneller rijd, zal normaliter de druk verder oplopen, maar met Hawkeye zal de dop langer open blijven staan.

Het thema van de spuitlicentieverlenging is 'teelt'. Men dient de lezingen bij te wonen (start 19.00 uur) en deel te nemen aan de rondleidingen langs de proeven. Men zal minimaal drie uur aanwezig moeten zijn om het punt te behalen. De kosten bedragen 45 euro (exclusief BTW) en worden achteraf gefactureerd. Men kan zich hier online opgeven. (Vergeet niet de bestaande licentiepas mee te nemen en let erop dat deze geldig is.

Loonbedrijf Verbruggen organiseert voor een ieder die geĆÆnteresseerd is, zaterdag 15 juli een eigen open dag. Voor iedereen vrij te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur.

Open dag akkerbouw
Adres: Medemblikkerweg 13, 1771 SC in Wieringerwerf
Tijden: 15:00-22:00 uur proefvelden en beurs open; 19:00-22:00 uur avondprogramma spuitlicentie
Publicatiedatum: