Fotoreportage Proef de dag

Op 5 juli organiseerde Van Iperen voor de tweede keer Proef de dag in Oude-Tonge. Tijdens dit evenement voor de akkerbouw toont de groeispecialist de laatste ontwikkelingen in gewasbescherming, precisielandbouw, rassenkeuze en bemesting.
Van Iperen vindt het belangrijk kennis uit verschillende onderzoeken en proeven te delen met de sector. Daarnaast wil het bedrijf akkerbouwers de kans bieden elkaar te ontmoeten en van gedachte te wisselen over de teelt en alles wat daarbij komt kijken.


Klik hier voor de fotoreportage

Tijdens Proef de dag krijgen aanwezigen rondleidingen over het proefveld. Specialisten van Van Iperen lichten de verschillende proeven en demo's toe. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de teelt van aardappelen, uien, wintertarwe, groenbemesters, precisielandbouw en kennis en ontwikkeling. Hoe maak je gewassen weerbaarder tegen ziekten? Wat is de rol van groene chemie? Hoe realiseer je meer rendement met precisielandbouw? Onder andere op deze vragen kregen bezoekers van Proef de dag antwoord.

Gastspreker
Ernst van den Ende van de Plant Sciences Group van de Wageningen University & Research geeft een interessante lezing tijdens Proef de dag. Hij deelt zijn visie op voedselproductie en voedselzekerheid. Wat zijn de uitdagingen voor 2030?

Informatiemarkt
Op Proef de dag is een informatiemarkt waar bijna 30 standhouders hun kennis en noviteiten delen. Producenten van gewasbeschermingsmiddelen, zaden en meststoffen, financiële instellingen en gespecialiseerde mechanisatiebedrijven informeren bezoekers over hun producten en diensten.

Klik hier voor de fotoreportage

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.