Een mol in de uien

Tholen - Een medewerker van een Nederlands uienbedrijf is op staande voet ontslagen omdat hij geheime bedrijfsinformatie heeft doorgespeeld aan een Belgisch bedrijf. Hij informeerde ze over een nieuw, innovatief kweeksysteem en over leveringen, volume en prijzen. Vorige maand trof de medewerker zijn oud-werkgever voor de rechter.

Het viel de leiding van het bedrijf begin dit jaar op dat de medewerker zich vreemd gedroeg. Ze hoorden bovendien dat een ander uienbedrijf ook aan de slag ging met het kweeksysteem waar ze zelf al jaren aan werken. De betreffende medewerker heeft veel contact met dit bedrijf. Er werd een onderzoek gestart en ontdekt dat de medewerker inderdaad bedrijfsinformatie doorstuurde.

De rechter mocht vorige maand oordelen over de gang van zaken. Het bedrijf had niet zo snel een onderzoek mogen instellen naar de medewerker, maar het ontslag op staande voet is wel terecht, oordeelde zij. Het concurrentiebeding wordt teruggebracht tot een jaar. Over de zaak en eventuele boetes is nog een bodemprocedure gaande.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.