Indiase oproep om kartelvorming uienmarkt te onderzoeken

Hoewel de groothandelsprijzen voor uien uit Maharashtra blijven dalen, heeft de centrale overheid gevraagd om een rapport over handelaren die betrokken zouden zijn bij manipulatie van de markt. Dit bericht komt vlak na de invallen die de Indiase belastingdienst deed in de kantoren en panden van zeven handelaren in Nashik, die uien bleken te hamsteren.
 
Op 21 september schreef het Ministerie van Landbouw de regering van de deelstaat Maharashtra aan met het verzoek om de manipulatie van de uienmarkt te onderzoeken. Deze brief, waarvan een kopie naar The Indian Express ging, verwijst naar een anoniem persbericht waarin werd gesuggereerd dat vijf handelaren uit Maharashtra een kartel probeerden te vormen.
 
"Zoals blijkt uit de gegevens die door de diverse APMC's (Agricultural Produce Market Committees) werden geĆ¼pload op het Agmarknet-portaal, varieerden de prijzen gedurende de periode dat de verse uien verschenen -in Maharashtra dus van maart tot mei 2017- tussen de 450 en 550 roepie per kwintaal. Na die periode kwam het grootste aanbod van uien uit de magazijnen van Lasalgaon, Nashik," aldus dit bericht.
Dit wijst volgens de overheid op kartelvorming, die een "schadelijke invloed uitoefent binnen heel India".
 
Bron: indianexpress.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven