Uien uit Shandong populair in Zuidoost-Azië

"De uienteeltgebieden in China zijn zeer uitgestrekt en bevinden zich in Dongbei, Gansu, Shandong, Henan en Yunnan. Het uienareaal in Shandong Jining is dit jaar met 20% gegroeid. Het nieuwe seizoen is alweer begonnen en zal naar verwachting nog tot april volgend jaar duren," vertelt Kevin Zhu, manager bij Shandong YSC Import&Export. 


Uienverwerkingsfaciliteit


Verpakte uien, gereed voor de export

De huidige uienprijzen zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar. Volgens ingewijden zullen de prijzen echter geleidelijk dalen omdat India dit jaar een grote uienoogst zal hebben.


Werkneemster, manager Kevin Zhu amen met een klant


Verpakte uien

"Onze coöperatie is gevestigd in Jining, in Shandong. We produceren met name uien, knoflook en aardappelen. We beschikken zelf over een areaal van 1.000 hectare en een areaal van nog eens 15.000 hectare dat met onze telers delen. Op dit moment exporteren we onze producten voor de markt in Zuidoost-Azië vooral via de haven van Qindao. We zijn ook op zoek naar buitenlandse klanten en hopen ook uit te kunnen breiden op markten in het Midden-Oosten, Afrika, Europa en Noord-Amerika."


Uien opslag- en verwerkingsfaciliteit

"De laatste jaren zijn onze rode en gele uien erg populair op markten in Zuidoost-Azië. Dit is te danken aan twee factoren. Ten eerste heeft China een enorme productie, terwijl de lokale productie in Zuidoost-Azië vrij klein is. Markten zijn om deze reden dus niet zelfvoorzienend. Ten tweede zijn de omstandigheden voor de uienteelt in China beter dankzij het klimaat en de geografische ligging die een product van hoge kwaliteit garanderen."


Voor meer informatie:
Kevin Zhu (Manager)
ShanDong YSC Import & Export Co., Ltd.
Phone: +86 131 7617 8860

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven