Egyptische rode uien hebben niet de kwaliteit voor export

Rode uien vormden de afgelopen jaren een hoofdbestanddeel van de Egyptische AGF-export. Vanwege de kwaliteit van de oogst van dit jaar kan Egypte niet genoeg goede rode uien produceren voor het buitenland. Yassin, van Stars of Export: "De oogst voor onze uien loopt van april tot juli. Helaas is de kwaliteit dit jaar echt niet goed. Daarom kunnen we onze producten alleen lokaal verkopen. En dit geldt voor alle regio's van ons land."

Aangezien Egypte nu geen rode uien exporteert, zal dit gat in de markt waarschijnlijk worden opgevuld door India, Egyptes belangrijkste rivaal in deze sector. "India produceert het hele jaar door uien. Ze hebben er grote arealen aan gewijd. En bovendien zijn de prijzen erg laag. Ironisch genoeg importeerde India vroeger juist rode uien uit Egypte toen het land zelf tekorten had."
 
"De kwaliteit van onze uien heeft de voorkeur op de Europese markt. Onze rode uien zijn ook groter (100mm per stuk) en hebben een aantrekkelijkere kleur vergeleken met Indiase uien. Een ander voordeel dat wij hebben is dat we de markt goed kennen. In Europa zijn onze belangrijkste afzetmarkten Groot-Brittanniƫ, Duitsland en Nederland," aldus Yassin.

Yassin voegde hieraan toe dat hoewel Egypte de beste rode uien produceert, ze ook elk jaar de beste lente-uien willen produceren. "We weten wat de beste tijd van het jaar is om elk Europees land te benaderen en wat men daar wil qua lente-uien: ze moeten fris zijn, goed van lengte, zwaar en goed verpakt. Om ons te helpen te voldoen aan deze eisen hebben we onlangs ons pakstation verbeterd om aan de Europese markten te kunnen leveren. Ik twijfel er geen moment aan dat we ons snel zullen herstellen."
 
Voor meer informatie:
Yassin A. Yassin
Stars of Export (Egypt)
Tel: 0020 822 316231
E-mail: chairman@starsofexport.com ; ahmed@starsofexport.com
www.starsofexport.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven