Prijsstijging uien na oogst Idaho en Oregon

De oogsten zijn kleiner, maar de prijzen van de uien die dit jaar zijn geoogst in Treasure Valley -in Idaho en Oregon-, vallen hoger uit.
 
Een koude winter, natte lente en warme zomer maakten dit een moeilijk jaar voor de telers. Er wordt beweerd dat de opbrengsten dit jaar met maximaal 30% zullen dalen.
Maar een tekort is over het algemeen goed voor de prijzen. Een zak Jumbo gele uien van 22 kilo verkoopt nu voor 10 à 11 dollar (8,50-9,30 euro), vergeleken met 5,50 tot 6 dollar (4,70-5,10 euro) rond deze tijd vorig jaar.
 
Kay Riley, verantwoordelijk voor marketing orders bij het Idaho-Eastern Oregon Onion Committee, zei dat kopers uit Mexico veel uien wegkapen, wat ook invloed heeft op de huidige markt. Volgens teler Bruce Corn is 2017 het compleet tegenovergestelde van vorig jaar, toen "de oogst ongelooflijk, maar de prijzen laag waren."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.