Spanje grootste concurrent Oekraïense uienexport

Uientelers in het zuiden van Oekraïne hebben dit najaar heel andere problemen aan hun hoofd dan hun noorderburen. Terwijl extreme regenval en overstromingen de oogst in landen als Polen en Letland heeft bemoeilijkt, zorgden de droge en warme omstandigheden in Oekraïne dit seizoen juist voor problemen met de opslag."We hebben dit seizoen meer uien dan vorig jaar maar als gevolg van de hitte zijn er gedurende het jaar problemen met de opslag ontstaan, waardoor er vanaf medio juni mogelijk een groter gat in de aanvoer zal ontstaan. De warme omstandigheden maken de uien vatbaarder voor insecten en ziekten maar dat is niet van toepassing op de uien die momenteel op de markt zijn want die zijn van uitstekende kwaliteit," vertelt Denis Sazonov van Greenteam. De oogst wordt dit seizoen op zo'n 10.000 ton geraamd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de grotere maten, tussen 80 en 100+, en heeft Spanje als grootste concurrent. 

"We werken met de meeste internationale zaadbedrijven samen en hebben nieuwe semi-langedag hybriderassen getest. We zijn van plan om ons areaal jaarlijks met 20% te vergroten."Het bedrijf is gevestigd in de regio Kherson, dat van oudsher beschouwd wordt als de belangrijkste agrarische regio van Oekraïne. Het bedrijf is een grote producent van uien, wortelen en kool. De laatste jaren heeft het bedrijf geïnvesteerd in koelapparatuur en -opslag. Het beschikt eveneens over één van de grootste irrigatiesystemen ter wereld, laat Denis weten. Dit heeft ervoor gezorgd dat het grootste deel van de gewassen de hitte van de voorbije zomer goed heeft doorstaan. 


Voor meer informatie:
Denis Sazonov
Greenteam
Tel: +380 (552) 44 89 89
Email: sales@greenteam.ua
www.greenteam.ua

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.