Water XTR CO2-injectiesysteem van Homburg Holland

"De spuitvloeistof zorgt voor een betere hechting op de teelt"

Homburg Holland introduceert WaterXTR tijdens Agritechnica 2017 (Hal 9 stand D04). Het WaterXTR CO2-injectiesysteem behandelt water bedoeld voor spuitvloeistoffen. Enerzijds reguleert en optimaliseert WaterXTR de pH-waarde, anderzijds zorgt het hydrodynamica systeem van WaterXTRervoor dat de spuitvloeistof gemagnetiseerd wordt voor een betere bedekking en hechting op het gewas, laat Homburg Holland weten. 


De WaterXTR kan volgens Homburg Holland eenvoudig op een hardi veldspuit of handler fust gemonteerd worden.

Met WaterXTR wordt op een duurzame en praktische manier, door middel van CO2-injectie, de pH-waarde van water geoptimaliseerd naar een pH van 5-7. De hardheid wordt verlaagd en de pH wordt gestabiliseerd. Door het aanzuren van water door CO2-injectie wordt een optimale pH waarde van water gerealiseerd, waarmee een betere oplosbaarheid van aan water toegevoegde gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen wordt bereikt. Daarbij beschermt CO2 de tank, leidingen en doppen tegen de groei en afzetting van schimmels, bacteriën, algen en mineralen. 

Hardheid van water
De hardheid van het water heeft grote invloed op gewasbeschermingsmiddelen. De werkzame stof wordt door hard water (calcium en magnesium) geneutraliseerd, waardoor de werking van de dure spuitvloeistoffen teniet kan worden gedaan. Dit is nadelig voor de effectiviteit van gewasbescherming en/of bemesting, geeft het bedrijf aan.

Effect pH-waarde op gewasbescherming
De werking en de efficiëntie van gewasbescherming en bemesting wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de spuitmachine instellingen, werksnelheid, weer, temperatuur en de geschiktheid van het bestrijdingsmiddel voor het beoogde doel. Vaak worden slechte prestaties van gewasbescherming veroorzaakt door de negatieve effecten van een te hoge pH-waarde van water. Water met hogere pH-waarden van 7-10 komen vaker voor dan water met een pH-waarde van <7.0. De werking van alkalische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen wordt belemmerd als deze worden opgelost in water met onopgeloste resten calcium, magnesium, bicarbonaten, ijzer. In dit water ontbinden veel middelen versneld. Dit resulteert in een slechtere werking door verlies aan actieve stof. Vooral bij meervoudige menging van middelen is een optimale pH-en dH- waarde van groot belang. Bij gevoelige chemische verbindingen, kan door hydrolyse snel een aanzienlijke afbraak van werkzame stoffen optreden tussen het moment van mengen in de tank en het tijdstip van toepassing.

De voordelen van de WaterXTR volgens de fabrikant zijn:
  • Effectief: effectiever dan chemische hulpstoffen
  • Goedkoop: goedkoper dan chemische hulpstoffen
  • Milieuvriendelijk: WaterXTR brengt geen vervuilende elementen in het behandelde water.
  • Beheersbaar: CO2 is een stabiele oplossing; daarmee is de pH goed te beheersen
  • Veilig: CO2 is een zwak zuur (niet-giftig en niet-corrosief)
  • Veilig: toepassing van WaterXTR vergt géén specifieke veiligheidsregels of opleiding voor gebruikers 
  • Gebruiksvriendelijk: WaterXTR kan eenvoudig op een hardi veldspuit of handler fust gemonteerd worden. 
Voor meer informatie:
Homburg Holland – Importeur WaterXTR
Dhr. Jack Thibaudier– directeur
It Noarderfjild 21
9051 BM STIENS (NL)
T: +31 (0)58 257 1555
F: +31 (0)58 257 3535

Tijdens de Agritechnica van 12 tot en met 18 november, is het bedrijf te vinden in hal 9 - stand D04.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven