Zware verliezen voor telers

China: lage uienprijzen

Het uienseizoen in Gansu begint elk jaar in juni en loopt af rond medio november. Zodoende is het seizoen nu bijna afgerond. De resultaten op de markt zijn echter zorgwekkend. "De gemiddelde prijs daalde ten opzichte van vorig jaar met 60%. Veel telers hebben zware verliezen geleden," zegt de in Gansu gevestigde uienhandelaar Xiangjun Liang.


Telers die uien oogsten


Gele uien 

"De scherpe daling in prijzen voor uien wordt veroorzaakt door drie factoren. Ten eerste is de uienteelt in Gansu in de loop der jaren toegenomen. Hierdoor is het aanbod op de markt aanzienlijk gegroeid. Ten tweede zijn de kosten voor de teelt, zoals voor meststoffen, arbeidskrachten en verpakking, nu hoger dan in voorgaande jaren. Ten derde zijn de marktkanalen niet volledig opengesteld."


Teeltgrond voor uien


Verpakte uien uit Gansu

"Ik koop en verkoop uien van hoge kwaliteit in Gansu. Het jaarlijkse aanbod aan uien uit deze regio kan neerkomen op 50 miljoen tot 60 miljoen ton. Gele uien zijn wat meer in trek op de markt. Dit komt voornamelijk door de dichte en verfijnde uienpulp, de zoete en pittige smaak, de goede kwaliteit, de hoge opbrengst en de mogelijkheden van deze ui voor opslag."

Xiangjun Liang
Uienhandelaar in Gansu
Telefoon: +86 131 9581 2518


Scan de code om Freshplaza op WeChat te vinden:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven