Vanaf 2018 gezamenlijk aanbod op agro-beurzen in Afrika

DLG en Fairtrade: strategisch partnerschap voor Afrika

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) en de groothandelsspecialist Fairtrade uit Heidelberg zullen gaan samenwerken op vier belangrijke agro-markten in Afrika. Dit is wat de twee beursorganisatoren op 15 november overeenkwamen via een samenwerkingsovereenkomst die werd gesloten op de beurs Agritechnika 2017 in Hannover. Volgens deze afspraken zal de DLG haar handelsexpertise via het handelsmerk AgroTech meenemen naar de diverse Fairtrade agrovoedsel-handelsbeurzen in Ethiopië en Nigeria, en afwisselend in Ghana en Ivoorkust.

De focus van de samenwerking ligt op het gebied van landbouwtechnologie en veeteelt. Het primaire doel van de samenwerking is om Duitse en internationale exposanten de best mogelijke platforms voor hun marktontwikkeling te bieden. Hierdoor moet duurzame ontwikkeling mogelijk worden in deze voor de landbouw belangrijke ontwikkelingslanden.


Partners voor Afrika (van links naar rechts): Jens Kremer - bedrijfsontwikkelaar DLG Service, Paul März - Exhibition Director Fairtrade, Martin März - Oprichter en managing partner Fairtrade, Peter Grothues - Managing Director DLG Service en Bernd Koch - managing Director DLG International.

Large Scale Farmers
Om nieuwe bezoekers-doelgroepen aan te trekken, zoals de zogenoemde Large Scale Farmers van de doelmarkten en aangrenzende markten, zal een specialistisch, regionaal aangepast DLG-programma worden opgezet of worden uitgebreid. Verder zal met de steun van experts uit de sector kennis over de hele value chain van de plantaardige landbouw in de regio's worden overgedragen.

Efficiënte irrigatie en gewasbescherming
Zowel Ethiopië -'s werelds grootste producent van koffie, maïs en gierst met de uitgestrekte geïntegreerde agro-industriële gebieden- als Nigeria -de grootste economie van Afrika en met 190 miljoen inwoners het dichtstbevolkte land- tonen zeer veel interesse in innovatieve technologieën voor de landbouw. Dit geldt ook voor andere West- en Oost-Afrikaanse landen. Boven alles zijn politici en landbouwers geïnteresseerd in manieren van efficiëntere irrigatie en gewasbescherming. "We willen op deze markten actief gaan worden, samen met onze exposanten en geïnteresseerde bedrijven," aldus Bernd Koch, Managing Director van DLG International. "En we willen de politici uit West- en Oost-Afrika in contact brengen met onze exposanten."

Jens Kremer, business developer bij DLG, voegt hieraan toe: "De economische mogelijkheden voor wat betreft innovatieve landbouwtechnologie voor duurzame plantaardige productie in Afrika nemen gestaag toe. Wij willen deel uitmaken van de positieve ontwikkeling in deze regio. Tegelijkertijd willen we Duitse en internationale bedrijven ondersteunen in hun pogingen actief te worden op deze markten via hun passende mechaniserings-concepten. Want ook hier willen we, de principes van de DLG volgend, de regio ondersteunen bij de verdere ontwikkeling en modernisering van de landbouw."

Martin März, oprichter en CEO van Fairtrade: "Sinds enkele jaren hebben politici en besluitvormers hun inspanningen opgevoerd om de landbouw en voedselproductie in Sub-Sahara-Afrika verder uit te breiden en te moderniseren. De internationale gemeenschap is nu klaar om deze ontwikkelingen te ondersteunen. De daling van de inkomsten uit olie heeft geleid tot een opleving van de lokale productie, en heeft de trend 'made-in ...' nieuw leven ingeblazen. Prima omzetstijgingen geven weer dat Sub-Sahara-Afrika zwaar investeert in landbouw- en verwerkingstechnologie om de opbrengsten te verhogen, verliezen na de oogst te verminderen en de import van goederen terug te brengen. Deskundigen verwachten dat Nigeria en Ethiopië de belangrijkste voedselproducenten van West- en Oost-Afrika zullen worden. Ze kijken uit naar veelbelovende ontwikkelingen op middellange termijn, aangezien de grootste Afrikaanse voedselmarkten momenteel nog steeds onvoldoende worden bevoorraad.

Potentieel
"Omdat we al twintig jaar in Afrika werken, hebben we het enorme potentieel daar in een vroeg stadium herkend. En we hebben een gedegen kennis van de markten daar. In de tussentijd is Fairtrade een van de belangrijkste aanbieders van agrovoedsel-handelsbeurzen op het Afrikaanse continent geworden. We kijken ernaar uit om de agro-handelsbeurzen van onze evenementen verder te ontwikkelen in nauwe samenwerking met DLG als wereldmarktleider voor landbouwbeurzen, om ze nog aantrekkelijker te maken voor exposanten en bezoekers uit de branche."

De nu overeengekomen samenwerking combineert de sterke punten van Fairtrade, gerenommeerde experts op de Afrikaanse vakbeurzen, en de DLG als een degelijke landbouworganisatie en organisator van internationale landbouwbeurzen.

Voor meer informatie:
Agrofood Ethiopia: www.agrofood-ethiopia.com
Agrofood West Africa: www.agrofood-westafrica.com
Agrofood Nigeria: www.agrofood-nigeria.com

Fairtrade Messe
Sarah Nitsche
Kurfürsten-Anlage 36
D-69115 Heidelberg
Tel +49 / 62 21 / 45 65 22
s.nitsche@fairtrade-messe.de
www.fairtrade-messe.de

DLG
Jens Kremer
Tel +49 / 69 / 24788-404
j.kremer@dlg.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven