Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: prijzen voor bosuien in Zhangqiu stijgen met 20%

Het seizoen voor bosuien begint in het Chinese district Zhangqiu in november. Volgens gemeentelijke instanties van Zhangqiu is de prijs jaar op jaar met 20% gestegen. De export loopt nu op zijn einde en de prijzen zijn door verschillende factoren gestegen. Het areaal voor bosuien van Zhangqiu kwam in 2017 overeen met voorgaande jaren en het aanbod was relatief stabiel. De vraag op de markt en de export zijn echter toegenomen, wat invloed heeft gehad op de prijs. 

De weersomstandigheden waren dit jaar erg goed. De temperatuur tijdens de oogst was mild en er hebben zich geen incidenten voorgedaan. Zodoende is de kwaliteit van de bosuien van dit jaar beter dan normaal en zijn ook de prijzen in het groothandelssegment toegenomen. Analisten bij de gemeentelijke instanties verwachten dat teeltbedrijven die met bosuien werken mogelijk vorstschade ondervinden in november en december. Dit kan leiden tot een schaarste, waardoor de prijzen nog hoger komen te liggen

Bron: e23.cn

Publicatiedatum: