Bayer maakt veiligheidsstudies openbaar

Transparantie kan bijdragen aan een open dialoog over gewasbescherming
Vandaag lanceert Bayer een speciale website die toegang geeft tot veiligheidsstudies van gewasbeschermingsmiddelen. Met dit initiatief wil Bayer Agro Nederland de transparantie over onze middelen verder vergroten, zo laat het bedrijf weten.

Website
De website bevat samenvattingen van studies naar effecten op mens en milieu van ongeveer 20 stoffen. Voor één stof, imidacloprid, zijn naast de samenvattingen, reeds een aantal volledige studies beschikbaar. In 2018 en verder zullen ook voor andere stoffen samenvattingen en studies beschikbaar worden gemaakt. Alleen personen of partijen zonder commerciële belangen krijgen toegang tot de studies.
 
Bayer Agro Nederland laat weten te beseffen dat de toelating van middelen en de wetenschap daarachter complex is. De website biedt naast de studies dan ook video's, infographics en ander informatiemateriaal om dit uit te leggen. Door de veiligheidsstudies openbaar te maken en hier uitleg bij te geven, wil het bedrijf bijdragen aan een open dialoog over de veiligheid van onze producten. Voor meer informatie bezoek de transparantie website of lees de two pager 'Demystifying Science: Enabling access to safety studies' over dit initiatief.

Bron: Bayer Agro Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven