Peru exporteert 5% meer zoete uien

Voor het huidige seizoen (augustus 2017-januari 2018) heeft Peru geraamd 109.200 ton zoete uien te exporteren. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van de 104.000 ton in het vorige seizoen.

Miguel Ognio Gómez, algemeen directeur van KeyPerú: ''Tussen 85% en 90% van de totale zoete uienexport is bestemd voor de Verenigde Staten. De rest gaat naar Europa en Latijns-Amerika. In totaal wordt 98% van de nationale teelt geëxporteerd, de overige uien worden op de lokale markt afgezet. Daarnaast is er helaas ook een grote hoeveelheid zoete uien die wordt afgekeurd, omdat ze misvormd zijn en niemand ze afneemt.''

Lage prijzen door slechte exportplanning
De prijzen van de zoete uien zijn dit seizoen niet zoals geraamd, omdat de exporteurs de zendingen niet goed gepland hadden. ''Veel exporteurs denken dat de zoete uienmarkt heel groot is en exporteren grote hoeveelheden in enkele weken. Het is geen commodity zoals de rode ui, maar het is een delicatesse en gericht op een niche in de markt. Dit is de enige manier dat de zoete uienexport duurzaam kan zijn'', legt Ognio Gómez uit.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven