Bostock Nieuw Zeeland wil exportmogelijkheden benutten

"Vraag naar Nieuw-Zeelandse bio-uien in Europa enorm"

Bostock Nieuw-Zeeland wil onaangeroerde exportmogelijkheden benutten voor biologische uien van het zuidelijk halfrond met behulp van de nieuwste technologie, teelsystemen en expertise uit Europa.

Eigenaar John Bostock zei dat de wereldwijde vraag naar biologische uien enorm is, vooral in Europa waar er een groot gat is in het aanbod voordat de lokale oogst op de markt komt.

"De uitdaging voor ons is echter om het economisch haalbaar te maken om biologische uien uit Nieuw-Zeeland te telen en te exporteren, zodat wij onze internationale klanten het hele jaar door hoogwaardige, biologische producten, vrij van genetische manipulatie en met hogere waarde kunnen leveren."Internationaal biologisch student Talis Bosma uit Nederland werkt samen met het lokale Bostock New Zealand Team met mechanisch wieden op de achtergrond.

Om te helpen heeft Bostock Nieuw-Zeeland geïnvesteerd in de internationale expertise van Talis Bosma, een student van een biologische landbouwschool in Nederland, die samen met het ervaren lokale team werkt aan een veldproef van biologische uien op 2,7ha, gehuurd van het Peacock gezin in Twyford, Hastings.

Naast het succesvol telen van biologische uien, zei de heer Bostock dat het doel van de veldproef was om de kennis die was opgedaan over de conventionele gewassen van het bedrijf over te dragen.De biologische uien van Bostock Nieuw-Zeeland groeien op de vruchtbare Heretaunga-vlaktes in Twyford, Hastings, Nieuw-Zeeland.

"Dit maakt allemaal deel uit van de voortdurende inzet van Bostock Nieuw-Zeeland om de wereld te leiden met verbeterde, duurzame teelmethoden en voor de bescherming van het milieu, zei hij.

"De grootste uitdaging bij het telen van uien is onkruid- en ongediertebestrijding. Daarom zijn conventionele teeltmethoden zo afhankelijk van een sproeiregime om het de export van grote hoeveelheden rendabel te houden.

"We hebben er alle vertrouwen in, dat we door deze proef de hoge afhankelijkheid van dergelijke sprays kunnen verminderen, zo niet elimineren", zei hij.


Bostock Nieuw-Zeelands Teeltmanager Chris Zuiderwikj inspecteert de biologische uien die groeien op de vruchtbare Heretaunga Plains, in Twyford, Hastings, Nieuw-Zeeland.

Bostock New Sands Teeltmanager Chris Zuiderwijk zei dat het van cruciaal belang was om een 'onvervuild' zaaibed te maken, zodat de uien onkruidvrij kunnen worden geteeld.

"We hebben geïnvesteerd in een nieuwe onkruidverbrander om het bestaande onkruid te verbranden en hebben vervolgens de bovenste laag van het veld gekweekt met behulp van een nieuwe vingerweefmachine om onkruidzaden voorzichtig te verwijderen."

"We plantten de uien op 13 oktober en vlamden de grond nogmaals, net voordat de planten door de aarde kwamen."De hagelnieuwe Flame Burner-technologie bereidt het muffe grondbed klaar voor het zaaien van de biologische uien.

Om de gevoeligheid van uien voor valse meeldauw te bestrijden, heeft Bostock Nieuw-Zeeland een ziekteresistent zaad gekocht, volgens de heer Zuiderwijk.

Afhankelijk van het groeiseizoen, kan het Trips-insect een probleem zijn en dat maakt allemaal deel uit van het proces, zei hij.

"Het gewas groeit goed en we zijn van plan om eind februari te oogsten. We zijn ervan overtuigd dat de proef succesvol zal zijn en zijn vastbesloten om er volgend seizoen een volledige exportproductie van te maken", zei hij.

Bostock Nieuw-Zeeland heeft de nieuwe technologie ook op een deel van zijn pompoenen gebruikt om onkruidbestrijding en spuiten te beperken.

De appelen van het bedrijf zijn allemaal biologisch of schakelen om naar biologisch, met als doel om alle gewassen van Bostock Nieuw-Zeeland in de toekomst 100% biologisch te laten groeien.


Meer infomatie:
Anna Lorck 
Bostock New Zealand 
Tel: +64 021 2886 771

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.