Syngenta presenteert de Diamant selectie

Tholen - Op de Uiendag in Dronten werd er veel aandacht geschonken aan de Ui van de toekomst. Hoe ziet die er uit en waar moet deze ui aan voldoen? Van uit de export komt er steeds meer vraag naar een harde ui die huidvast is. Zaadveredelaar Syngenta probeert hier al jaren op in te spelen en introduceerde deze dag de nieuwe 'Diamant selectie'.
 
Wim Waterman van Waterman Onions: "Het Nederlandse klimaat wordt ongunstiger voor de ui doordat het weer extremer wordt: het is of te nat, of te warm of te droog. Bacterierot kwam vroeger nauwelijks voor, maar is nu onze grootste zorg. Alles bij elkaar maakt dat we sterke rassen nodig hebben." Syngenta presenteert drie sterke rassen in de Diamant selectie. 
 


Kees Jacobs van Syngenta Seeds houdt zich bezig met de verkoop en adviseert uien telers. "De Diamant selectie is een programma van ons waar we een aantal van onze rassen nader onder het voetlicht brengen. We selecteren hiervoor alleen uien met een hardheidsindex hoger dan 100. Het telen van een hard ras biedt twee voordelen. Enerzijds is dat je zelf kunt bepalen wanneer je de partij uien verkoopt. Je bent niet genoodzaakt hem vroeg te verkopen doordat de kwaliteit achteruit gaat. Anderzijds heb je de mogelijkheid om mee te liften op de importvraag van andere landen hier ver vandaan."
 


Onderstaande rassen introduceert Syngenta in de Diamant selectie.
Het gaat om de hardheids- en huidvastheidsindex uit de jaarlijkse rassenvergelijking. Uitgevoerd door de UIKC (in opdracht van Ui-reka).
  • Vision met een hardheidsindex van 107 en een huidvastheidsindex van 101.
  • Progression met een hardheidsindex van 116 en een huidvastheidsindex van 102.
  • Motion met een hardheidsindex van 110 en een huidvastheidsindex van 102.
Voor de volledige brochure klikt u hier.


Voor meer informatie:
Syngenta Seeds
Kees Jacobs 
T: 0657312075

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven