Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hazera:

"Tarra bewaren is een dure hobby"

De maand februari komt er aan. Dit is de maand dat de temperaturen erg kunnen fluctueren van hoog naar laag. Daarnaast kunnen er grote verschillen in luchtvochtigheid optreden. Dit is het moment dat het aankomt op het karakter van de uienrassen, meldt Hazera.



Rassen met een goede hardheid en een goede huidvastheid, index voor beide boven de 100 op de rassenlijst, hebben een grote voorsprong qua rendement uit de schuur. De indroging is minder, maar ook de huidvastheid is beter, resulterend in minder kale uien.

Een hoge bruto veldopbrengst betekent niet per se dat er netto het meeste van over blijft na bewaring. Tarra bewaren is een dure hobby. Kies voor het nieuwe seizoen het ras wat het beste bij u past. Gaat voor u middel- en lange bewaring, let dan op kwaliteiten zoals hardheid en huidvastheid.

Hazera raadt u aan om alvast te kijken naar de uien die u volgend seizoen gaat planten. Klik hier voor de rassenlijst van Hazera.


Publicatiedatum: