Webinar organische koolstof en bodemleven

Als akkerbouwer of tuinder werk je dagelijks met de bodem. Een bodem in goede conditie werkt ook voor jou! Omdat we door de klimaatverandering te maken krijgen met extremere seizoenen, wordt een bodem in goede conditie belangrijker dan ooit.

Tijdens een interactief webinar, te volgen vanaf je eigen computer, krijg je tips van Annemie Elsen van de Bodemkundige Dienst van België vzw (Vlaanderen) en Gera van Os van Aeres Hogeschool (Nederland) om beter zorg te dragen voor je bodem.

Programma
Deel 1: Zorg dragen voor de bodem betekent werken aan het organische (kool)stofgehalte en het bodemleven stimuleren. Niet overtuigd? Leer dan welke voordelen een goed organische koolstofgehalte heeft op het vlak van o.a. waterbergend vermogen, nutriënten leverend vermogen en hoe het bodemleven helpt om de ziekte- en plaagdruk voor je gewas te verminderen.

Deel 2: Hoe ken ik als landbouwer mijn organische (kool)stofgehalte? En lukt het nog wel aan koolstofopbouw te doen, binnen de strenge Vlaamse en Nederlandse wet- en regelgeving? Hoe krijg ik inzicht in het bodemleven op mijn perceel? En vooral, hoe kan ik als landbouwer zorg dragen voor het bodemleven?

Wanneer?
Donderdag 8 februari 2018 van 13:00 tot 13:45

Waar?
Dit interactieve webinar is te volgen vanaf je eigen computer.

Deelnemen?
Deelnemen kan op 8 februari vanaf 12:45, door in te loggen op: www.levendebodem.eu/webinar

Voor meer informatie:
Mieke Vandermersch
Provincie Vlaams-Brabant
T: 016267270


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven