Opening nieuw veredelingsstation van €1,2 miljoen

Seminis bevestigt belofte aan Nieuw-Zeelandse uiensector

In Pukekohe, Nieuw-Zeeland, is het €1,2 miljoen kostende uienveredelingsstation van Seminis deze week officieel geopend.

Deze faciliteit van wereldklasse bestaat uit geavanceerde units, overkappingen en irrigatiesystemen en maakt onderdeel uit van het wereldwijde uienveredelingsprogramma van Seminis in de belangrijkste markten waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Brazilië. 

Yossi Shapiro van Monsanto Vegetable Seeds verrichtte de officiële opening tijdens de Seminis Onion Innovation Day. "De faciliteit in Pukekohe heeft uientelers in Nieuw-Zeeland en Australië al belangrijke resultaten opgeleverd. Het station voegt een belangrijke dimensie toe aan het wereldwijde veredelingsnetwerk van Seminis," legt Shapiro uit.

"Onze investeringen in dit nieuwe station zijn het bewijs van Seminis belofte aan Nieuw-Zeelandse en Australische uientelers voor het ontwikkelen van uienrassen die aan hun specifieke eisen beantwoorden en afgestemd zijn op de lokale omstandigheden," aldus Shapiro. 

Tijdens de Innovation Day, waar 40 telers aan deelnamen, was er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe hybriderassen van Seminis en schetsten deskundigen de toekomst van het veredelingsprogramma. Telers waren onder de indruk van de enorme investeringen in de faciliteit en de nieuwe hybriderassen die onder andere bestand zijn tegen wortelziekten en ook beter te bewaren zijn. 

Lokale telers waren vooral geïnteresseerd in het ruime plantseizoen van het vroegrijpe ras SVNH1752 dat een grotere flexibiliteit in zaaischema's toe zal staan. Ook het nieuwe ras Currawong werd gepresenteerd. Dit is een productief ras dat bestand is tegen Fusarium en Phoma terrestris. SV7030NS is een ander nieuw, vroeg rood hybrideras. 

Naast de gelegenheid om kennis te maken met nieuwe rassen konden de aanwezigen ook een presentatie en drone demonstratie bijwonen. Australische bezoekers bezochten brachten eveneens een bezoek aan de grootste sorteer- en pakstations in de regio Pukekohe.Voor meer informatie:
Seminis
Helen Maccan, Marketing and Communications Manager
Tel.: +61 417 052 945
Website: www.seminis.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven