Hoe kunnen we innovatie versnellen?

De agrihorti food keten ontwikkelt zich in snel tempo op het gebied van robotisering en digitalisering. Veel inzet vindt plaats op de ontwikkeling van precision-agriculture en -horticulture. Versterking is nodig op het gebied van Big Data: aansluiting van de agrihorti food keten op de technologische revolutie "Internet of Things".

Hoe kunnen we innovatie versnellen?
Daarom organiseerde Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen –in samenwerking met Fresh Informationmanagement Center- een speciale cross-over bijeenkomst op woensdag 21 februari j.l in het HortiVERSum. In deze netwerkbijeenkomst kwamen ruim 35 stakeholders bij elkaar om stippen op de horizon te benoemen en mogelijkheden tot samenwerking te verkennen. Ook werd er onderzocht welke gezamenlijk researchprogramma's in HighTech, Tuinbouw en AgriFood tot een versnelling kunnen leiden.De meeting werd geopend door Wijnie van Eck (TKI Tuinbouw) en Harrij Schmeitz (Fresh Informationmanagement Center). Daarna werden in maar liefst 12 korte pitches verschillende onderzoeksprogramma's en andere ontwikkelingen gepresenteerd. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag in een brainstorm. Hier bogen zij zich over de vragen: wat houdt vooruitgang tegen? En hoe kunnen we innovatie juist versnellen? De resultaten hiervan zijn door de organisatie verzameld en worden met de deelnemers gecommuniceerd om onderlinge samenwerking te stimuleren en versnelling te faciliteren.

Bijeenkomst gemist? Bekijk hier alle presentaties:

Bron: Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.