Valtra SmartTouch wint iF Design Award

Nieuwe armleuning en gebruikersinterface

De Valtra heeft met haar nieuwe armleuning en SmartTouch gebruikersinterface de iF Design Award in de wacht gesleept. Dit jaar namen meer dan 6.400 ontwerpen uit 54 landen deel aan de competitie. De winnaars werden aangewezen door een internationale jury van 63 deskundigen.


De Valtra SmartTouch armsteun

"De SmartTouch heeft nu zowel de iF Design Award als (verleden jaar) de Red Dot Award gewonnen. Met deze onderscheidingen wordt het grote belang erkend van een gebruiksvriendelijke en functionele gebruikersinterface als het gaat om de algehele productiviteit van trekkers. Daarnaast wordt op deze manier erkend dat wij met onze doelgerichte en multidisciplinaire R&D-inspanningen voor de lange termijn een nieuwe norm voor onze industrie hebben gesteld. Uiteraard zijn wij heel trots op de ontwikkeling door een enorm gedreven team van een nieuw type gebruikersinterface voor trekkers", aldus Kimmo Wihinen, Manager Industrial Design & User Experience bij Valtra.

SmartTouch staat voor een nieuwe armleuning en gebruikersinterface, die in Finland zijn ontwikkeld en in 2017 werden gelanceerd. Zowel de armleuning als de gebruikersinterface zijn baanbrekend als het gaat om gebruiksgemak en in deze ontwikkeling zijn de vaardigheden van vooraanstaande experts op veel gebieden bijeengebracht. Alle bedieningen van de SmartTouch armleuning zijn logisch geplaatst en gemakkelijk bereikbaar. Er is veel aandacht besteed aan ergonomie, comfort voor chauffeurs, gebruiksgemak en overzichtelijkheid; ook de materialen zelf zijn speciaal geselecteerd voor het beoogde gebruik en ondersteuning van de algehele functionaliteit. 

Valtra heeft verleden jaar diverse internationale onderscheidingen mogen ontvangen, waarin de nieuwe SmartTouch armleuning en gebruikersinterface een belangrijke rol speelden: Red Dot 2017, Tractor of the Year 2018 & Best Design 2018 en Machine of the Year 2018.
De iF Design Award wordt al 65 jaar uitgereikt om uitzonderlijk hoogwaardige designs te erkennen. De onderscheiding wordt toegekend door iF International Forum Design GmbH, de oudste onafhankelijke designorganisatie in de wereld. De uitreikingsceremonie vindt op 9 maart 2018 plaats in München.


De Valtra T-serie

Voor meer informatie:
Marc de Haan
Directeur 
Valtra 
+31(0)622 208 726


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven