Totale waarde export Chinees knoflook neemt toe

"De exportprijzen van knoflook waren in 2015-2016 fors toegenomen. Vanaf het begin van 2016 begonnen ze echter af te nemen. Sindsdien was er sprake van een dalende trend, tot de prijzen op een redelijk niveau kwamen. Vorig jaar bevonden de prijzen voor knoflook zich in verhouding tot voorgaande jaren duidelijk op een dieptepunt. Deze lage prijs heeft echter ook het volume van de export gestimuleerd. Het gevolg is dat de totale waarde van de export in verhouding tot voorgaande jaren is toegenomen," zegt Xu Sheng, directeur van Shandong Yuesheng Fruit and Vegetables.


Dozen verpakte knoflook voor de export"Er zijn meerdere redenen waarom de prijzen voor knoflook zo hevig schommelen. Een van de redenen is de relatie tussen vraag en aanbod en een andere reden is omdat er met knoflook wordt gespeculeerd. Daarnaast hebben de hoge prijzen waar een paar jaar terug sprake van was ervoor gezorgd dat veel telers in nabijgelegen landen hun knoflookplantages hebben uitgebreid, of van andere producten over stapten naar knoflook. Het totale aanbod op de markt aan knoflook is daardoor significant toegenomen. Dit heeft absoluut invloed gehad op de export van Chinees knoflook, al bleek die invloed uiteindelijk slechts beperkt te zijn."


"Ons bedrijf werkt met een groot aantal landbouwproducten, zoals knoflook, gember, aardappelen en uien. We exporteren onze producten via de haven van Qingdao onder ons eigen merk, 'Mr. Wu'. Ongeveer 80% tot 90% van onze export gaat naar landen in het Midden-Oosten en in Zuidoost Azië. Een klein deel belandt in de VS, Europa en Brazilië. In de toekomst willen we onze focus binnen de export verleggen naar knoflook en gember voor markten in Europa en in de VS."


Gember voor export

"Chinees knoflook en gember hebben al jaren een marktleiderspositie in de wereldmarkt. De reden hiervoor zijn de specifieke kenmerken van deze producten. De natuurlijke omstandigheden om knoflook en gember van hoge kwaliteit te telen zijn alleen te vinden in China en in een paar andere landen. Bovendien ligt de prijs van Chinees knoflook lager dan bij knoflook uit de VS, Iran of Argentinië. Ook is de kwaliteit ervan bij ons hoger. Wegens deze kenmerken heeft Chinees knoflook nog steeds een sterke positie in de wereldmarkt."

Xu Sheng - President
Shandong Yuesheng Fruit and Vegetables Co., Ltd.
Main telephone: +86 634 6268 966
Mobile telephone: +86 139 6344 3456
E-mail address: sdyuesheng@hotmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven