Cor den Hertog, Pentakeep:

"Wortelstimulanten leveren productie- en kwaliteitsvoordeel op"

Tholen - Pentagrow bracht als een van de eerste aanbieders voedingselementen op de markt. Met de meststoffen wordt er gestreefd naar een maximale opbrengst en optimale kwaliteit van de producten. Er springen er twee uit: Pentakeep en Nutriphite-Magnum S. Beide producten kunnen voor allerlei gewassen ingezet worden: van uien, chrysanten en tomaten tot paprika en komkommers.

"Met deze middelen streven we naar een maximale opbrengst en een optimale kwaliteit. Het kan zowel preventief als curatief ingezet worden. De resultaten zullen zichtbaar zijn. Er komen meer en sterkere haarwortels. Daardoor worden de spoorelementen beter opgenomen en kan de plant (zo nodig) herstellen en wordt de plant actiever", vertelt eigenaar Cor den Hertog.


Cor den Hertog

Nutri-Phit Magnum S is een geconcentreerde meststof met specifieke voedingsstoffen in sterk oplosbare vorm. Wanneer het product op het juiste moment als blad- of wortelbehandeling wordt gebruikt, bevordert dit de plantengroei, plantontwikkeling, aanmaak van nieuwe wortels, kwaliteit en opbrengst. En Pentakeep is ook een vloeibare stikstof meststof. Dit product bevat 5-Aminolevuline zuur. 5-ALA is in elk levend organisme in beperkte mate aanwezig. Door extra toediening aan de plant zal de fotosynthese, de aanmaak van suikers en droge stof verhogen."Er zijn veel proeven gedaan in de vollegrondsteelt, waaronder de uienteelt. Cor: "Op de Rusthoeve in Colijnsplaat zijn ook proeven gedaan. In die proeven werden drie vakken met elkaar vergeleken: (1) onbehandeld, (2) Nutriphite en (3) combinatie Pentakeep en Nutriphite. We zien daar al twee jaar op rij dat de combinatie Pentakeep en Nutriphite de beste resultaten geeft. En dit jaar laten we ook weer proeven daar zien."


Ralph Hack

Ralph Hack, pootaardappelteler uit Dinteloord, gebruikt Nutriphite. Hij behandelt de knollen vóór het zetten met Nutriphite. De dosering is dan 0,4 liter per ton. In het eerste groeistadium (haakjesstadium) spuit hij vervolgens dezelfde dosering / 1,5 liter per ha met de veldspuit. Na 14 dagen wordt dit herhaald met 0,7 liter per hectare. Ralph koos voor Nutriphite omdat uit zijn proeven positieve resultaten liet zien. Ralph: "Wij willen veel stengels aan de pootaardappel. Hoe meer stengels, hoe meer knollen. We willen dat alle ogen op de pootaardappel uitlopen Het moment waarop we de bespuiting doen, komt vrij precies. We willen zoveel mogelijk haakjes meenemen met dit middel. Ik heb overigens het idee dat de grootste winst in het behandelen van de poters zit. Natuurlijk spelen de weersomstandigheden ook een rol in het seizoen. Dat zijn factoren die voor ons als vollegrondsteler natuurlijk niet altijd te sturen zijn."
 
Ralph gebruikt Pentakeep ook in zijn pootaardappelteelt. Hij spuit het dan direct na de bloei. "Met Pentakeep zorgen we er dan voor dat de partij pootaardappelen uniform blijft", vertelt Ralph.

Voor meer informatie:
Pentagrow
Cor den Hertog
Tel: 0182 – 76 91 17
Mob: 0624 – 220 219
cor@pentagrow.nl
www.pentagrow.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven