Chinese uiensector in depressie

De totale uienopbrengst van China is in dit seizoen min of meer hetzelfde als in voorgaande jaren. De prijs is echter jaar op jaar met minstens 20% gedaald. Bij sommige uienrassen is zelfs sprake van een afname in prijs van 50%. De prijs van gele uien uit Sichuan stond op slechts 0,4 yuan (€0,05) per 0,5 kg, toen deze dit jaar net op de markt kwamen. Vorig jaar stond de prijs van deze uien op dat moment nog op 0,7 yuan (€0,09).

"De voornaamste reden voor deze ontwikkeling is omdat eigenlijk de gehele groentesector van dit jaar zich in een slechte situatie bevindt. Er is weinig vraag bij de consument," zegt Ying Guowen van Xichang Junhong Fruit and Vegetable Trade Cooperation.


"Veel Chinese teeltgebieden hebben moeite om groente op de markt te zetten. Deze trend begon vorig jaar al. In sommige gebieden zijn grote volumes compleet onverkoopbaar geworden. Een belangrijke reden voor deze situatie is omdat veel groentetelers slechts beperkte informatie over de markt tot hun beschikking hebben. Ze volgen blindelings elke trend, zonder dat ze daarbij goed begrip hebben van het management dat bij de teelt komt kijken. Dit heeft direct invloed op de kwaliteit en de prijzen van de groenten.""Ons bedrijf heeft uienplantages rondom de stad Xichang in de regio Sichuan. We vermarkten onze uien via groothandelaars en supermarkten in Guangdong, Fujian, Shanghai, Hubei en Shandong. We zouden graag markten in het buitenland aan willen boren, zodat we de huidige problemen van de Chinese uiensector kunnen omzeilen en onze uien naar landen in Zuidoost-Azië kunnen exporteren."

Ying Guowen
Xichang Junhong Fruit and Vegetable Trade Cooperation
Company telephone: +86 152 8297 8139
+86 158 8159 7396
+86 157 5681 2360

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven