Nieuw netwerk helpt speciale Italiaanse ui er boven op

"Een jaar na de oprichting van het zakelijke netwerk La Fenice zijn de resultaten meer dan bevredigend. De tien aangesloten bedrijven, die zich allemaal bezighouden met de teelt en afzet van uien uit het gebied rond Tropea, profiteren hierdoor van een flexibel platform dat in staat is om producten op een gestructureerde manier op de markt te brengen. We hebben nieuwe contracten ondertekend en dankzij teamwork productie- en verpakkingskosten zijn geoptimaliseerd." Dat zegt Giuseppe Laria (foto hiernaast), voorzitter van het consortium van de BGA ui van Tropea.

"Dankzij het netwerk hebben we ongeveer 3000ton vers product beschikbaar variërend van lente-ui tot sjalotjes. Door de beschikbare volumes kunnen we deelnemen aan de grote distributieplatformen en controle houden over de stappen in gehele toeleveringsketen," zegt Laria."De resultaten komen ook voort uit reclamecampagnes op landelijke schaal. Hierdoor worden de uien gepromoot bij de eindconsument. Grote ketens als McDonald's gebruiken onze producten en dat betekend dat de Beschermde Geografische Aanduiding een toegevoegde waarde heeft. Het mes snijdt dus aan beide kanten en resultaat is een stimulerende vraag," zegt Laria."Om het hele logistieke proces van teler tot consument te kunnen controleren en te verbeteren, vindt de verwerking van alle producten plaats in een enkele faciliteit.""Het sterke punt is dat de productiefactoren zoals apparatuur en menselijke hulpbronnen worden gedeeld zonder daarbij de huisstijl te verliezen. Een verstandige oplossing, zeker nu de crisis het hoofd moet worden geboden. Het doel van het netwerk is dan ook om de kosten te rationaliseren en te verlagen en om de economische duurzaamheid van bedrijven te garanderen."


Simone Saturnino, directeur van het consortium van de BGA ui van Tropea, voorzitter Giuseppe Laria en teler Ferraro

"Ondanks de regenval en de slechte weersomstandigheden deze winter zullen de uien toch goed zijn. Dit dankzij de expertise en ervaring van de telers. We zijn gestart met het op de markt brengen van lente-uien van uitstekende kwaliteit en de opbrengst was hoger in vergelijking met andere jaren. In mei en juni zullen de sjalotjes worden geoogst en worden afgezet," concludeert Laria.

Contact:
Rete d'Impresa La Fenice
Giula Srl
Via Stazione
89866 San Nicolò di Ricadi (VV)
Italië
Tel.: +39 335 7011834
Email: giulasrls@gmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven