Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicanen janken om hoge uienprijzen

De prijzen van Mexicaanse uien zijn recent flink gestegen. Gedurende de laatste twee weken van maart lag de prijs van een kilo uien op €0,66. In de eerste week van april was deze prijs al verdubbeld naar €1,32. De National Alliance of Small Businesses (Anpec) legt uit dat de brandstofprijs en onzekerheid deze prijsstijging veroorzaken. Dit geldt met name voor de staat Tamaulipas, de grootste uienteeltregio in Mexico, en de snelwegen waarover de uien vervoerd worden. 
 
"Tamaulipas behoort tot de staten die tegenwoordig de meeste overlast hebben van het geweld," legt Anpec-voorzitter Cuauhtémoc Rivera Rodríguez uit. "De uien worden over de weg verladen en vrachtwagens worden voortdurend overvallen. In combinatie met de hogere brandstofprijs verklaart dit de prijsstijging."
 

Anpec beoordeelt maandelijks 22 producten die essentieel zijn voor Mexicaanse huishoudens en monitort de retailprijzen hiervan op 200 verkooppunten in het land: Mexico-stad, de staat México, Guanajuato, Hidalgo, Jalisco, Nuevo León en Tlaxcala.

Mexiconewsdaily.com schrijft dat Anpec in haar laatste rapport meldt dat de prijzen in maart en april het sterkst stegen in de staten Tlaxcala en México, respectievelijk met 11% en 10%.

Publicatiedatum: