bovengrondse opslag van ca. 375 ton uien

Open dag akkerbouwbedrijf Mijnsheerenland

Zaterdag 23 juni 2018 organiseert DLV Advies een open dag op de nieuwe locatie van Akkerbouwbedrijf Kleinjan in Mijnsheerenland. Dirk en Margo Kleinjan verplaatsten onlangs hun familiebedrijf waar zij generaties lang met veel toewijding geboerd hebben, vanuit Ridderkerk naar Mijnsheerenland.
Voldoende opslagcapaciteit, logische looplijnen en genoeg overige ruimtes voor sorteerwerk en onderhoud waren de uitgangspunten bij de bouw van het nieuwe akkerbouwbedrijf.

Wat is er gebouwd?
Jos Commissaris begeleidde afgelopen periode de bouw van het nieuwe akkerbouwbedrijf. Het bestaat uit twee geschakelde loodsen met een gezamenlijk oppervlak van 3.600 m2. Er zijn twee cellen voor kistenbewaring (5 hoog) voor 360 kisten per cel. De cellen worden geventileerd met een zuigventilatiesysteem met EC-ventilatoren en zuigkleden.

In een derde cel is ruimte voor een bovengrondse opslag van ca. 375 ton uien. De mogelijkheid bestaat om tijdelijk een vierde cel te maken voor het drogen van graan. Naast het bewaargedeelte is er ruimte voor in- en uitschuren en het sorteren. Ook is de gehele machineberging ondergebracht in de nieuwbouw.
Verder beschikt het bedrijf over een ruim opgezette werkplaats en is er door de bouw van diverse zolders nog zo'n 900 m2 aan extra opslagruimte gerealiseerd. Tevens wordt een klein gedeelte van de schuur verhuurd aan een bloemist.
In de personele ruimte zijn een kantoor, kantine en sanitaire ruimte opgenomen.
Verder is het gebouw volledig onderheid en is opgebouwd met een geïsoleerde betonplint met daarboven geïsoleerde sandwichpanelen voor wanden en dak.

Er is ook een nieuwe bedrijfswoning gerealiseerd die door middel van een betoncasco en prefabkapconstructie is gebouwd. De buitenzijde is vervolgens wel met traditioneel metselwerk afgebouwd. Deze woning is niet van binnen te bezichtigen tijdens de open dag.

Open dag
De open dag vindt plaats op zaterdag 23 juni van 10.00 tot 16.00 uur bij Akkerbouwbedrijf Kleinjan aan de Westdijk 82 in Mijnsheerenland. Naast het bezichtigen van het bedrijf en het kennismaken met de deelnemende bedrijven kan ook de collectie oldtimer trekkers bekeken worden en kunnen bezoekers producten (zoals heerlijke kersen en aardbeien) uit de omgeving proeven. De bovengenoemde bloemist zal met zijn bloemen en planten ook aanwezig zijn. Ook is er een luchtkussen voor de kleinste bezoekers. Daarmee is het een open dag geschikt voor jong en oud.

Let op: parkeren kan op het naastgelegen weiland ten noorden van Westdijk 82. Dit wordt bij aankomst goed aangegeven.

Bron: DLV Advies

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven