Uienbewaarpool Agrifirm realiseert prijs van 8,80

De uienbewaarpool oogst 2017 van Agrifirm is afgerond. De deelnemers aan deze pool ontvangen een prijs van 8,80 op basis van levering week 12. Met deze prijs realiseert de pool, zoals de onderstaande grafiek laat zien, een hogere prijs dan de gemiddelde prijs op de beurs van Emmeloord. Vanaf week 1 geldt er een bewaarvergoeding van een halve euro per week en bedraagt de poolprijs inclusief maximale bewaarvergoeding 9,10 euro per 100 kg.

De sterke punten van de bewaarpool van Agrifirm zijn de onafhankelijke rol in de markt, een landelijke dekking en de combinatie van kennis van de markt en kennis van teelt en product. Deze sterke punten leveren dit seizoen voor de bewaarpooltelers een resultaat op dat boven de gemiddelde marktnotering ligt.Marktomstandigheden
De uienmarkt tijdens de afgelopen bewaarperiode is een markt met twee gezichten geweest. Zo lag de vraag dit seizoen vooral bij de grovere uien, terwijl de fijnere, maar veel voorkomende uien minder gewild bleken. Fijnere uien vonden voorgaande jaren een bestemming naar bijvoorbeeld Polen, maar daar is dit jaar weinig behoefte aan Nederlandse uien. De export liet goede cijfers zien, maar de werkelijkheid achter de cijfers laat zien dat er een relatief groot aanbod te verwerken was en dat de export niet vanzelf gaat.

De genoemde poolprijs is inclusief een ledenvoordeel ter hoogte van € 1 per ton welke leden van Agrifirm ontvangen in juni 2018.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven