Waterman Onions viert jubileum en nieuwe bedrijfshal met grote open dag

Op zaterdag 16 juni 2018 houdt Waterman Onions bv een feestelijke open dag ter

gelegenheid van het 20-jarig jubileum en de officiële opening van de nieuwe bedrijfshal. Behalve een kijkje achter de schermen van de uienverwerker kunnen bezoekers kennis maken met ruim 30 gerelateerde bedrijven en er is zelfs een kleine banenmarkt.
 
 
In 1998 vertrokken Wim en Erik Waterman uit Zeeland naar de Noordoostpolder om daar een uienverwerkingsbedrijf op te zetten. Twintig jaar later staan er bedrijfsgebouwen met een totale oppervlakte van ca. 15.000 m2 en passeren jaarlijks zo'n 120.000 ton uien de verwerkingslijnen van Waterman Onions bv. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een grote speler op de uienmarkt. Waterman Onions biedt werk aan 125 personen.
 

Waterman Onions bv is actief in het hogere segment van de uienhandel en onderscheidt zich door het leveren van topkwaliteit en maatwerk-oplossingen. "Wij zoeken uien bij de klant en niet andersom", stellen Wim en Erik Waterman. Het bedrijf levert jaarrond gele en rode uien, sjalotten en ook exotische soorten als roze uien. Behalve maatwerk in assortiment en kwaliteit kan ook de verpakking helemaal worden aangepast aan de wensen van de klant. Van 500 gram tot 1000 kilo en alles er tussenin, Waterman Onions kan het leveren. De maatvoering van de ui wordt op klantwens gesorteerd tot op de millimeter nauwkeurig. De uien van Waterman Onions komen uit heel Nederland. Het bedrijf streeft naar vaste relaties met haar telers en spant zich altijd in om het maximale uit een partij te halen. Wanneer de gevraagde kwantiteit of kwaliteit dat nodig maakt, worden ook uien geïmporteerd. Waterman Onions zet uien af in meer dan 65 landen wereldwijd.

 
Gevarieerd programma

Tijdens de open dag krijgen bezoekers rondleidingen door het bedrijf met toelichting door het personeel. Er is een bedrijvenmarkt met meer dan 30 standhouders die allemaal gerelateerd zijn aan Waterman Onions bv en de wereld van de ui. Omdat er regelmatig vacatures en stageplekken zijn, is er tijdens de open dag een "interne banenmarkt." Er komen speciale activiteiten voor kinderen en behalve de wandelspieren worden ook de lachspieren van de bezoekers aan het werk gezet. De open dag is op zaterdag 16 juni 2018 tussen 10 en 17 uur aan de Hannie Schaftweg 12 in Emmeloord (30 seconden van snelweg A6). Deelname aan de open dag is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.watermans-onions.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.