Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanuit China gesmokkeld

Filipijnen: douane neemt gesmokkelde uien in beslag

Afgelopen maandag heeft de Filipijnse douane in drie 40-voets containers gesmokkelde uien in beslag genomen met een waarde van ₱4.5 miljoen (€72.000). Het smokkelwaar was afkomstig uit China en had de haven van Manilla bereikt. "De uien waren aangegeven als mokken, schotels en decoratie. De werkelijke inhoud van de containers kwam naar voren toen de zending door de röntgenapparatuur ging," verteld Douane-commissaris Isidro Lapeña.

 
 
"De uien zijn ₱4.5 miljoen waard (€72.000). De geadresseerde van de geconfisqueerde goederen werd geïdentificeerd als Precious Prince Enterprises." aldus Lapeña.
 
 
Het kantoor van de District Collector heeft een waarschuwing uitgegeven om te voorkomen dat de zending wordt vrijgegeven. De autoriteiten treffen maatregelen tegen Precious Prince Enterprises voor het overtreden van de douanewetgeving.
 
 
In het news.abs-cbn.com komt naar voren dat de douane overweegt de licenties in te trekken van de importeur en de handelaar die betrokken zijn bij de smokkeloperatie. Het agentschap probeert ook vast te stellen of een van zijn werknemers betrokken zijn. 
Publicatiedatum: